Čuvari uklonili lampione ostavljene ispred Mosta

(M. TODOROV/CROPIX)
(M. TODOROV/CROPIX)

Ulica imenovana po velikom znanstveniku i političaru Tadiji Smičiklasu danas je na trenutak pomalo podsjećala na Mirogoj. Ispred prostorija Mosta, koji je popularizirao ovu ulicu konstantnim pojavljivanjem u medijima posljednjih tjedana, od ranog jutra su paljene svijeće. Tako je u cik zore nepoznat netko postavio 15 svijeća i jednu plastičnu stolicu ispred ulaza u Mostove prostorije, jasno aludirajući na borbu za fotelje i političku smrt koju sad mnogi građani predviđaju listi Bože Petrova.

Netko od razočaranih glasača Mosta postavio je na to mjesto i buket mimoza, kojima je uz lampione izrazio nezadovoljstvo posljednjim odlukama ove liste. Građani koji su glasali za Most, njihovo koaliranje sa HDZ-om smatraju izdajom te pozivaju da im se »vrate glasovi«.

Koliko god Tadija Smičiklas bio napredan čovjek, odlučniji od Bože Petrova u svojim političkim istupima, i njegova ulica imala neku težinu, jasno je da od povratka glasova neće biti ništa. Most je na kraju pokazao i zericu represije, jer su tjelesni čuvari maknuli svijeće te buket mimoza i sprečavali daljnje postavljanje lampiona. Tek je ona plastična stolica ostala. 

Uz ovaj izraz nezadovoljstva, na Facebooku su već pokrenute grupe koje pozivaju na prosvjede protiv zajedničke Vlade Mosta i HDZ-a. Sve se to događalo i prije nego je obznanjeno da je novi mandatar osoba slabo poznata široj javnosti te bez ikakvog političkog iskustva. Sama stranica dobila je na tisuće »lajkova«, izdan je i proglas, no hrvatska iskustva su takva da nešto s interneta nikako ne treba uzimati zdravo za gotovo. (D. RADALJAC)


Podijeli: Facebook Twiter