Čuvar vikendica uhvatio drske lopove

Vikendica se već treći put našla na meti provalnika
Vikendica se već treći put našla na meti provalnika

Vikendice njemačkih državljana u Fuškulinu bile su na meti provalnika već tri puta u zadnje tri godine. Najnoviji slučaj dogodio se u noći sa subote na nedjelju. Porečka policija je za tu tešku krađu osumnjičila dvojicu muškaraca, 35-godišnjaka iz Vrsara i 24-godišnjaka iz Rijeke. Obojica su privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Provalnike je na mjestu događaja zatekao čuvar vikendica Milan Hranj iz Mugebe, no tada je samo jednog uspio predati policiji, dok mu je drugi pobjegao i policija ga je tek naknadno pronašla.

- Lani smo nakon krađa klima-uređaja postavili alarmni sustav, protuprovalna vrata i šipke s unutarnjih strana terasnih vrata, no ni to nije spriječilo provalnike da pokušaju ostvariti svoj naum. Oko 3 sata ujutro oglasio mi se alarm na mobitelu i u roku od tri minute stigao sam do vikendica i zatekao ih na djelu. Dok sam prilazio vidio sam jednoga kako nosi televizor do automobila udaljenog stotinjak metara od kuće. Kada me vidio, bacio ga je i pobjegao. Ovaj drugi je napravio krug iza kuće i dokopao se automobila s namjerom da pobjegne, no vidio je da nema ključeva.

- Rekao mi je da s provalom nema ništa jer da dolazi iz nekog lokala i pitao me imam li ključeve. Rekao sam mu da su kod mene, a da će on pričekati policiju te da će njima objasniti što radi ovdje, prepričava nam Hranj.

Iako će osiguranje pokriti štetu od lopovske rabote, Hranj po treći put mora vlasnicima objašnjavati da se zbila krađa. Međutim, ovoga puta može se pohvaliti da ju je sam spriječio, što bi, kaže, vlasnike trebalo ohrabriti da nemaju tako negativnu sliku o nama. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter