Cuvanjem ovaca protiv stresa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastojeci riješiti svoje egzistencijalne teškoce, nezaposleni mladic iz Teslica u Bosni i Hercegovini odlucio je cuvanje ovaca predstaviti kao novi oblik zdravstvenog turizma i terapiju protiv stresa.

"Poznato je koliko životinje smiruju ljude i rad s njima opuštajuca je aktivnost za covjekovo tijelo i duh", izjavio je Slaven Jelic (21), kako ga u petak citiraju banjalucke "Nezavisne novine".

Taj nezaposleni diplomirani hotelijer nada se da ce za svoju zamisao dobiti kredit od 12,5 tisuca eura potrebnih za pokretanje novog posla.

Svoju ponudu predstavio je na sajmu poljoprivrede u Banjoj Luci, a "Nezavisne" tvrde kako su brojni posjetitelji njome bili oduševljeni.

Budu li banke pokazale jednako zanimanje, Jelic ce kupiti desetak ovaca i dvije brvnare u kojima bi turisti našli utocište od stresa pod kojim žive.

Za sad još nije izracunao koliko bi stajalo, primjerice, antistresno cuvanje ovaca tijekom vikenda, no uvjeren je da bi time popularizirao seoski turizam i prirodne ljepote kojima BiH obiluje


Podijeli: Facebook Twiter