Curic snimio Brajkovicevu "Barbanianu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Barbaniana", najnovija skladba - i prva za solo udaraljke - Massima Brajkovica, višestruko nagradivanog istarskog skladatelja i redovnog profesora na glazbenom odsjeku pulskog Sveucilišta Jurja Dobrile, proteklog je vikenda snimljena u zagrebackom studiju Grosinger.

Kompozicija koja ce se naci na Brajkovicevu sljedecem CD-u "Massimo da Solo" posvecena je pulskom udaraljkašu s londonskom adresom i magistru glazbe Petru Curicu. Snimljena je u nazocnosti skladatelja te pod budnim okom ton-majstora Jurja Grosingera, inace proslavljenog snimkama suvremene ozbiljne glazbe, a za jednu od njih lani je nagraden i hrvatskom diskografskom nagradom Porin (Viktor Vidovic, "J. S. Bach: Djela za lutnju").

- Poseban interes pobuduje cinjenica da je ova, inace solisticka skladba, napisana za bogat instrumentarij od cetiri timpana s preštimavanjem (u nesvakidašnjem rasponu od gotovo dvije oktave!), devet temple-blokova, dva tam-tama, cetiri bongosa, crkvena zvona (tzv. tubular bells) te cak devet cinela od kojih je svaka drukcijeg karaktera i tona, veli Petar Curic.

Praizvedba "Barbaniane" bit ce pocetkom travnja u Rovinju na jednom od Curicevih sljedecih nastupa.


Podijeli: Facebook Twiter