Curic prodao firmu za jednu kunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Procelnik za turizam Istarske županije Branko Curic riješio se svoje privatne firme Golf Adria koja se bavila istom djelatnošcu kao i županijska tvrtka Istra golf dizajn u kojoj je Curic i dalje zaposlen kao direktor, ali se pritom morao odreci place.

U sudskom registru je navedeno da je od konca sijecnja osnivac i direktor Golfa Adrije Joseph-Pino Thomas, u Porecu poznat kao vlasnik turisticke agencije. Thomasa smo pronašli i na popisu sudionika jednog golf turnira na Crvenom Vrhu na kojem je sudjelovao i Curic.

Županijski procelnik tvrdi da Thomas nije poslovno suradivao iako je najavljivao da ce firmu prodati nekom od svojih poslovnih partnera. "Novom vlasniku ustupio sam Golf Adriju po simbolicnoj cijeni - za jednu kunu", istice Curic.

Podsjetimo da je Curic svoju privatnu firmu otvorio koncem 2008., a kad je prica o njegovom sukobu interesa izašla u javnost, tvrdio je da je privatna firma u mirovanju, odnosno da nikada nije poslovao preko nje. I on se složio s tim da bi bio u sukobu interesa kad bi ta privatna firma bila aktivna. Kasnije se, medutim, ispostavilo da Curic nije govorio istinu te da je u privatnoj firmi 2009. ostvario prihod od gotovo pola milijuna kuna.

Pojasnio nam je da je taj prihod ostvario prodajom loptica za golf Kempinskom. Istovremeno je u županijskoj tvrtki ostvario gubitak od 443,7 tisuca kuna mjesecno si isplacujuci placu višu od 12,5 tisuca kuna, što je bilo i znatno uvecanje u odnosu na 2008. Sada, pak, tvrdi da je njegova bivša firma u prošloj godini imala "samo minimalni tehnicki promet", odnosno da ju je održavao na životu.

O njegovom sukobu interesa se svojedobno raspravljalo i na sjednici Županijske skupštine, kada je župan Ivan Jakovcic, njegov bliski prijatelj i stranacki kolega, priznao da je "Branko možda i pogriješio". No, koliko nam je poznato, županijski procelnik zbog toga nije snosio nikakve konzekvence. Curic je u listopadu 2010. zasjeo na mjesto procelnika za turizam, a s njegovim izborom složili su se i IDS-ovi koalicijski partneri SDP i HNS.


Podijeli: Facebook Twiter