Culjak Šelebaj i Šprajcu 15 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda je celništvu HRT-a ostalo još dvadesetak dana da pred premijerku dodu s preciznim planom restrukturiranja glomaznoga javnog servisa ukoliko ne žele drasticno smanjivanje RTV pristojbe, cini se da je restrukturiranje vec pocelo, i to izmišljanjem novih funkcija koje sa sobom nose veci koeficijent, odnosno placu.

Ravnateljstvo je, naime, odlucilo postojecu sistematizaciju obogatiti funkcijom izvršnog urednika. Odluceno je da ce se v.d. glavnom uredniku Informativnog programa Renatu Kunic dati pravo da imenuje najviše pet izvršnih urednika koji ce time postati hijerarhijski prvi ispod njega.

A novo radno mjesto sa sobom nosi i koeficijent 14, odnosno placu od 15.000 kuna, što ce nove izvršne urednike lansirati medu ponajbolje placene djelatnike na Prisavlju. Neslužbeno se doznaje da promaknuce sigurno ceka Dijanu Culjak Šelebaj, Zorana Šprajca i Mariju Topic Crnoja, u tom se kontekstu spominje i Morana Kasapovic, dok je peto mjesto za sada prazno.

Kojim se motivima vodilo celništvo HRT-a nismo uspjeli službeno saznati. Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanic tek nam je mogao potvrditi kako je istina da je Ravnateljstvo odlucilo uvesti nove funkcije.

Dijanu Culjak Šelebaj je, tako, navodno promaknula i fascinacija v.d. ravnatelja HTV-a Mislava Stipica njenom reakcijom te reakcijom Hloverke Novak Srzic na pokušaj Vlade da smanji pristojbu, pri cemu toj fasciniranosti nije moglo naštetiti ništa, pa tako ni njen nedavni gaf kada je u Dnevniku 3 konstatirala kako BiH turisti samo zauzimaju mjesto na našim plažama, a ništa ne troše.

Zoran Šprajc je pak, tvrde kuloari, promaknut ne bi li ga se zahvaljujuci vecem koeficijentu i vecoj placi imalo pod kontrolom, poglavito u ovo predizborno vrijeme. Što god bilo, ostaje cinjenica da ih ove funkcije cine prvima poslije v.d. glavnog urednika Informativnog programa Kunica i baštinicima ugovora od kojih je bolje, tzv. posebne ugovore, dijelio onomad samo Mirko Galic.


Podijeli: Facebook Twiter