Cuke za Pepeljuginu kociju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svojih 78 godina ne sjecam se da sam nekad vidio, a još manje u svojoj kampanji ubrao tako nešto! - rekao nam je Milan Matijašic iz Petrovije pokazujuci nam, zajedno sa sinom Mauriciom, dvije divovske jarkonarancaste ljepotice - cuke (bundeve ili tikve) od 104 i 107 kilograma.

Takvi se plodovi odvoze doma kako dozrijevaju, ali naši su sugovornici ova posljednja dva jedva jedvice, uz pomoc još jednog pomagaca, uspjeli ukrcati na prikolicu. Dosta cuka podijele sumještanima za hranu domacim životinjama, uglavnom svinjama, a moguce je da ce neke od njih završiti u slasnim mineštrinama i savijacama, a druge ce neobicno dekorirane zasjati u noci uoci Svih svetih.

Malena Jenny iz obitelji Bartolic ponosno je pozirala uz jedan primjerak koji višestruko premašuje njenu težinu, a kako ce on završiti – tek treba odluciti.

Što je pogodovalo ovogodišnjem nevjerojatnom rastu cuka, bogate padaline ili nešto drugo, Matijašici nam nisu znali reci. Ništa neuobicajeno nisu radili u pripremi tla, i uzgoju, pa možemo samo još jednom zakljuciti da nas priroda uvijek iznova iznenaduje.


Podijeli: Facebook Twiter