Cudesan preokret Clippersa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Košarkaši Los Angeles Clippersa napravili su jedan od najvecih preokreta u povijesti NBA lige nakon što su u prvom kolu doigravanja pobijedili Memphis Grizzliese 99:98 premda su u trecoj cetvrtini gubili 27 koševa razlike.

"Ovo je cudo, nevjerojatno što smo okrenuli. Nikada u životu nisam vidio ovakav preokret. U prve tri cetvrtine su nas zgazili, no priredili smo pravi podvig," kazao je trener gostujuceg sastava Vinny Del Negro.

Za Memphis je sve išlo dobro do sredine trece dionice kada su imali 27 koševa viška (84:57). Do konca cetvrtine gosti su smanjili na 21 koš zaostatka (85:64), no cinilo se kako ce domacim mirno privesti susret kraju. No, uslijedio je veliki obrat. Clippersi su serijom 26:1 okrenuli rezultat i u neizvjesnoj završnici izborili pobjedu. Clippersi su izjednacili rekord doigravanja nadoknadivši minus 21 koš na koncu trece cetvrtine. Do sada je to uspjelo jedino Bostonu u svibnju 2002. protiv New Jerseyja.

"Nije mi jasno kako smo mogli izgubiti ovu utakmicu," cudio se nakon susreta prvi strijelac Grizzliesa Rudy Gay sa 19 koševa i sedam skokova. Goste su predvodili Nick Young sa 19 koševa, Blake Griffin sa 17 koševa i sedam skokova, te Chris Paul sa 14 koševa i 11 skokova. Druga utakmica na rasporedu je drugog svibnja ponovo u Memphisu.



Pobjedu, ali daleko lakše, ostvarili su i Los Angeles Lakersi koji su Staples Centru svladali Denver 103:88. Lakersi su prvu dionicu dobili sa 13 koševa razlike (27:14), a potom prednost održavali do kraja susreta. Kobe Bryant je zabio 31 koš, Andrew Bynum je upisao 'triple-double' - 10 koševa, 13 skokova i 10 blokada, dok je Pau Gasol dodao 13 koševa, osam koševa i osam skokova. Sa deset blokada Bynum je izjednacio rekord lige, a posljednji igraci kojima je to uspjelo bili su Mark Eaton (1985) i Hakeem Olajuwon (1990). Zanimljivo, bio je to i prvi 'triple-double' nekog igraca Lakersa u doigravanju u posljednjih 21 godinu. Zadnjem je to uspjelo Magicu Johnsonu.

"Andrew je ponovo bio sjajan. Zadivljuje lakoca kojom cita igru i postavlja se u reketu. Ima sjajan osjecaj za ritam," hvalio je Bryant svog suigraca. Kod gostiju najbolji su bili Danilo Gallinari sa 19 koševa i Andre Miller sa 12 koševa, osam skokova i sedam asistencija. Druga utakmica je nocas ponovo u Staples Centru.

Atlanta je u prvom susretu cetvrtfinala Istocne konferencije pobijedila Boston 83:74, a susret je obilježio incident Rajona Ronda u završnici utakmice. Igrac Bostona je pri vodstvu Hawksa 78:74 nesportski reagirao na jednu sudacku odluku zbog cega je dobio tehnicku. To mu nije bilo dovoljno vec je gurnu suca zbog cega je dobio i drugu tehnicku i automatski zaradio iskljucenje. U Bostonu sada strahuju kako bi mogao dobiti i nekoliko utakmica suspenzije.

Domacine su do pobjede predvodili Josh Smith sa 22 koša i 18 skokova, Jeff Teague sa 15 koševa, te Kirk Hinrich sa 12 koševa. Kod Bostona najefikasniji su bili Rondo sa 20 koševa i 11 asistencija, te Kevin Garnett sa 20 koševa i 12 skokova. Druga utakmica na rasporedu je nocas ponovo u Atlanti.


Podijeli: Facebook Twiter