Cuche najbolji superveleslalomaš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Organizatori završnice Svjetskog skijaškog kupa u Lenzerheideu zbog kiše su otkazali današnje utrke muškog i ženskog super-G, što znaci da je Švicarac Didier Cuche osvojio mali kristalni globus za najboljeg superveleslalomaša. To mu je drugi mali kristalni globus, jer je jucer osvojio naslov najboljeg spustaša.

Uoci posljednjeg superveleslaloma sezone Cuche je bio vodeci u poretku sa 291 bodom, Austrijanac Georg Streitberger, koji je ozlijeden, zaostajao je 64 boda, a pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelic 68 bodova.



Iako su postojale teoretske šanse da Kostelic, uz naslove pobjednika Svjetskog kupa i najboljeg kombinatorca, osvoji i trofej za najboljeg superveleslalomaša, realno je to bilo teško ostvarivo, jer bi Kostelic morao osvojiti najmanje drugo mjesto u Lenzerheideu, a Cuche bi trebao ostati bez bodova, odnosno iza 15. mjesta, jer na završnici samo 15 najboljih osvajaju bodove.

Ipak, Kostelic u Lenzerheideu ima priliku osvojiti naslov najboljeg slalomaša, jer ima 36 bodova više od Francuza Grangea, koji je na drugom mjestu.



Što se tice malog kristalnog globusa u super-G za skijašice, vec ranije ga je osigurala Amerikanka Lindsay Vonn. No, otkazivanje današnjeg super-G loše je za nju kad je u pitanju borba za ukupnu pobjednicu Svjetskog kupa, jer je ocekivala da ce povecati prednost u odnosu na Nijemcu Mariju Riesch, koja zaostaje 27 bodova. Do kraja su još preostale utrke slaloma i veleslaloma, a tu Riesch može racunati na bogatu berbu bodova za razliku od Lindsay Vonn.


Podijeli: Facebook Twiter