Cuccurin: Vrijeme je na našoj strani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Osnovali smo Ladonju kako bismo ohrabrili i potakli sve one koji su vec izgubili nadu i vjeru u bolje i perspektivnije sutra, a svojim znanjem, iskustvom mogu i žele dati doprinos razvoju i opcem prosperitetu, da nam se pridruže u izgradnji drukcijeg i prihvatljivijeg društva otvorenog za nove ideje i inicijative u kojem ce pravo na drukcije mišljenje, dijalog i konkurencija ideja zamijeniti poslušnost i opcu apatiju.

Okupili smo se u Ladonji kako bismo pokazali kako gradani samo ako su organizirani imaju moc i snagu mijenjati stvari oko sebe i kako se stvaranje pravednijeg i poštenijeg društva ne može ocekivati samo od onih koji imaju vlast, vec je to zadaca svakog pojedinca i svih nas zajedno", naglasio je prvi covjek Ladonje Plinio Cuccurin za govornicom u Balama.

Kazao je takoder kako u Ladonji vjeruju da se nagomilani problemi u društvu i politike koje su dovele do opceg nezadovoljstva i urušavanja društvenih vrijednosti moraju prvenstveno rješavati i mijenjati u okviru institucija, a da na ulice treba izaci samo ako i kada se iscrpe sve druge demokratske metode borbe za poštovanje volje gradana.

"Odlucni smo boriti se za drukciji svijet i društvene vrijednosti, boriti se za održivi rast i razvoj u cijem su središtu interesi naših gradana današnjice ali i naraštaja koji ce doci iza nas. Svjesni smo i teškoca koje treba savladati. Ali imamo jasnu viziju i ciljeve. Znamo što želimo. Imamo ljude i projekte za drukcije i bolje sutra, a s obzirom na veliki broj mladih ljudi u našim redovima mogu reci da je i vrijeme na našoj strani", rekao je Cuccurin.

Na kraju je govorio o anketi koju su u travnju i svibnju ove godine proveli aktivisti Ladonje. Anketirano je oko 19.000 gradana Kvarnera , od koji je oko 48 posto podržalo povezivanje Ladonje s nezavisnim listama te Akcijom mladih i Listom za Rijeku. Zanimljiv je i podatak da oko 25 posto ispitanih u Ladonjinim ljudima vidi mogucu alternativu velikim nacionalnim strankama.

U Balama se veceras razgovaralo i o rezultatima lokalnih i regionalnih izbora koji su kao što je poznato održani lani u svibnju, a nakon njih jasno je da je Ladonja postala druga politicka snaga u Istri osvojivši 46 vijecnickih mjesta te vlast u Balama, Medulinu, Višnjanu, Tinjanu i Sv. Lovrecu.

Skupština u Balama bila je prigoda da se ladonjci i njihovi prijatelji prisjete i svojih aktivnosti minulih godina, ali i projekata koje su provedeni u opcinama u kojima je Ladonja na vlasti.


Podijeli: Facebook Twiter