Cuccurin tuži Mihovilovica zbog klevete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plinio Cuccurin je kazneno prijavio predsjednika rovinjskog IDS-a Milan Mihovilovic zbog tvrdnji koje je iznio na prošlotjednoj konferenciji za novinare.

- Milan Mihovilovic iznio je neistine o meni. Kako se radi o izjavi koja svojim sadržajem evidentno šteti mojoj casti i ugledu, u cilju zaštite svojih zakonskih prava 23. svibnja sam putem svojih punomocnika pred nadležnim tijelima RH inicirao protiv gospodina Milana Mihovilovica kazneni postupak zbog ucina kaznenog djela iz cl. 200 st. 1 i 2 KZ-a, stoji u priopcenju.

Navedeni clanak Kaznenog zakona predvida za iznošenje neistina koje štete necijoj casti ili ugledu kaznu zatvora do jedne godine. Spornu konferenciju za novinare prenio je dnevnik Glas Istre i njegov portal, te još jedan lokalni internetski portal.

- Ovo nije prvi slucaj da pojedine visokopozicionirane osobe u IDS-u u svojim javnim nastupima iznose neistinite cinjenice o meni osobno i da pri tome iz nacina izražavanja jasno proizlazi da se radi o ponašanju koje ima za cilj iskljucivo i jedino naškoditi mojoj casti i ugledu, stoji u Cuccurinovom priopcenju. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter