Cuccurin stekao 0,47 posto kapitala Riviera Adrije?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najnovija lista deset najvecih dionicara Riviera Adrije otkriva da je treci po velicini dionicar tog društva zagrebacki Auctor prenio na baljansku firmu Carsi 0,47 posto kapitala koja je tim cinom postala 10. najveci dionicar.

Transakcija se odvila mimo burze pa stoga nije niti poznat njen oblik niti vrijednost. S obzirom na to da se navedenim dionicama trguje po 11 kuna, može se zakljuciti da je vrijednost tog posla 5,6 milijuna kuna. No, nije poznato je li tvrtka Carsi to platila u novcu ili kompenzirala drugim vrijednosnicama, primjerice onima Mon Perina koje posjeduje.

Ono što intrigira jest cinjenica da je Carsi registrirana na adresi Bale, Grote 18, gdje žive Giovanni i Anna Cuccurin, roditelji Plinija Cuccurina. On nam ranije nikad nije rekao kakve veze ima s tvrtkom Carsi, a na jucer postavljeno pitanje je li suvlasnik ili jedini vlasnik te tvrtke pisanim putem odgovorio je da je na putu i trenutno zaokupljen poslovnim obvezama.

- Odgovore na vaša pitanja možete pronaci u sudskom registru i, kao obicno, sve komentare prepuštam vama novinarima, zakljucio je Cuccurin.

Sudski registar otkriva da je Sanja Palic iz Zagreba vlasnica i direktorica tvrtke Carsi. Ona je supruga clana Uprave brokerske kuce Auctor iz Zagreba Marijana Palica, koji je jedan od vodecih brokera u Hrvatskoj i suradnik Plinija Cuccurina.

Tvrtka Carsi se istaknula prošle godine kada je kupovala od malih udjelnicara udjele u Mon Perinu. Upravo su neki mali udjelnicari tvrdili da iza citavog posla kupnje udjela stoji Cuccurin, a da je vodenje tog posla prepustio Sanji Palic.

Ako je to istina, ispada da je posredni suvlasnik Maistre postao i dionicar konkurentske hotelske kuce Riviera Adria koja turisticke objekte ima na širem podrucju Poreca, Rapca, Dubrovnika i Krka.


Podijeli: Facebook Twiter