Cuccurin priprijetio novinaru Glasa Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ako se ne makneš od mene cu te tako odalamiti", doslovna je reakcija Plinija Cuccurina koja je u petak predvecer neocekivano docekala novinara Glasa Istre Cristiana Brunu Galica nakon što ga je ovaj ispred Zajednice Talijana u Puli, pred održavanje skupštine udruge Ladonja, zamolio za izjavu.

Naime, naš novinar priprema temu o zbivanjima vezanim za poslovanje tvrtke Mon Perin iz Bala, pa tim povodom vec tjedan dana bezuspješno pokušava doci do Cuccurina.

Posve neprimjereno reagiranje celnika Ladonje uslijedilo je nakon što mu je Galic, predstavivši se, kazao: "Molim vas imate li tri sekunde, postavio bi vam nekoliko pitanja.". Uz vec navedene rijeci, Cuccurin je novinara odgurnuo i nastavio put Circola a Galica je jedan clan Ladonje potom zamolio da se makne. Da bi stvar bila zanimljivija, naš je novinar citav "razgovor" od 26 sekundi snimio svojim diktafonom.

"Kada sam dolazio na skupštinu Ladonje prema meni je na pulskim Giardinima išla neka krupna osoba. Rekao sam, makni se ili cu te puknuti. Osoba mi se kasnije predstavila kao Cristian Bruno Galic", kasnije nam je izjavio Plinio Cuccurin. Pojasnio je da Galica nije nikad upoznao do tada, ali da mu je to ime dobro poznato jer ga, tvrdi Cuccurin, uznemirava vec sedam dana.

- Zove me od jutra do navecer, nekoliko puta dnevno, rekao je Cuccurin te dodao da to nije nacin pristupanja, iako je on javna osoba. (S. B. I., P. G.)

Cuccurinova isprika


Iskreno se ispricavam za moje neprimjerene rijeci izrecene osobi za koju sam tek kasnije saznao da je novinar, izjava je Plinija Cuccurina koja se navodi u priopcenju Ladonje pristiglom u subotu, u kojem njen celnik pojašnjava svoje videnje incidenta s novinarom našeg lista Cristianom Brunom Galicem. Cuccurin u priopcenju tvrdi da s njegove strane "fizickog kontakta nije bilo", ali i dodaje da je prema informacijama Ladonje taj novinar došao s namjerom da ga "diskreditira kao osobu". (K. S. R.)


Podijeli: Facebook Twiter