Cuccurin prijavio i Sponzu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što nas je Plinio Cuccurin priopcenjem u ponedjeljak obavijestio da je zbog iznesenih neistina o njemu kazneno prijavio predsjednika rovinjskog IDS-a Milana Mihovilovica, u utorak nam je poslao i priopcenje u kojem stoji da je kazneno prijavio i rovinjskog gradonacelnika Giovannija Sponzu.

"U radioemisiji 'Aktualno s gradonacelnikom Rovinja' 16. svibnja rovinjski gradonacelnik gospodin Giovanni Sponza iznio je neistine o meni. Kako se radi o izjavi koja svojim sadržajem evidentno šteti mojoj casti i ugledu u cilju zaštite mojih zakonskih prava, 24. svibnja 2011. putem svojih punomocnika pred nadležnim tijelima RH inicirao sam protiv gospodina Giovannija Sponze kazneni postupak zbog ucina kaznenog djela iz cl. 200 st. 1 i 2 KZ-a", piše u Cuccurinovom priopcenju.

Kako smo vec napisali, po navedenom clanku Krivicnog zakona, za iznošenje neistina koje škode necijoj casti i ugledu predvidena je i kazna zatvora do jedne godine.

"I ovo je slucaj koji potvrduje da pojedini visokopozicionirani predstavnici IDS-a vec duži vremenski period, a proteklih dana intenzivno, istupaju na nacin koji nije u skladu s minimumom politicke kulture i iznose o meni neistine (...). Visokopozicionirani predstavnici IDS-a koriste svaku priliku da zloupotrijebe javne nastupe te nacinom, oblikom i sadržajem svog izražavanja postupaju i šalju svoju poruku koja ima za cilj iskljucivo naškoditi mojoj casti i ugledu. Prisiljen sam zbog toga poduzeti sve zakonom propisane radnje i aktivnosti u cilju zaštite svojih osobnih prava koja su grubo povrijedena", zakljucuje u priopcenju Plinio Cuccurin. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter