Cuccurin: Pokrenut cemo gradane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rad, poštenje, transparentnost i temeljna promjena ponašanja neki su od vodecih aduta koje Ladonja nudi u svom izbornom programu, a koji su na konvenciji u petak navecer u pulskom Domu hrvatskih branitelja predstavili kandidati s liste ove stranke za Hrvatski sabor.

Nositelj te liste Plinio Cuccurin porucio je da je Ladonja kadra pokrenuti gradane i potaknuti njihovu kreativnost i inovativnost, nametnuti mentalitet pobjednika, a ne gubitnika. To smo i dokazali na primjeru Tinjana i Bala, dodao je Cuccurin.

Iako poštuje rezultate anketa koje daju veliki broj mandata u Saboru Kukuriku koaliciji, Cuccurin smatra da gradani koji žele temeljite promjene, pocevši od nacina ponašanja, moraju glasati za Ladonju.

Podsjetio je da je ta stranka dala mogucnost da gradani glasaju za svoje kandidate, za razliku od drugih stranaka koje, kako je rekao, na liste stavljaju podobne. "Ovo što mi radimo zovu igrokazom, a po cemu su oni demokratski", upitao je, aludirajuci na IDS.

- Da biste vozili auto, morate imati vozacki, a da biste u Hrvatskoj bili ministar ili predsjednik Vlade, ne morate biti ništa, nego trebate biti podobni. U Hrvatskoj (pocevši od Pule) možete biti direktor javnog poduzeca u gubitku, ali vam se zbog toga nece ništa dogoditi. Dajmo mogucnost sposobnima i kreativnima, porucio je Cuccurin.

Ladonjin izborni program u punoj dvorani Doma branitelja predstavili su i kandidati Tatjana Galic i Bruno Nefat (druga i treci na listi), potom Anton Rudan, Ivan Funcic, Vlado Ivetic, Raoul Privileggio, Rosanna Berne, Ivo Uccio Miletic i Mauricio Licul. Predstavljeni su i kandidati Robert Raponja, Alen Rosanda, Amir Adžikic i Ivica Zelic.

- Neka je igrokaz i farsa, ali 30 tisuca ljudi je dalo glas, kazao je o predizborima za kandidacijsku listu Vlado Ivetic.

Rad, red, disciplina, poticanje mladih za ulazak u svijet poduzetnika, besplatno školovanje (koje se, prema Iveticu, za vrijeme Tita nije placalo, ali se dostojno živjelo), nova radna mjesta, donošenje bitnih odluka konsenzusom gradana, smanjenje troškova države, ali i stvaranje manje, jeftinije i ucinkovitije lokalne uprave i samouprave Ladonjini su izborni ciljevi.

Zalaže se i za vecu transparentnost i informiranost gradana o trošenju javnog novca, kao i za uvodenje placa saborskim zastupnicima prema ucinku. Na koncu smatraju vrlo važnom izradu strategije dugorocnog razvoja Hrvatske.


Podijeli: Facebook Twiter