Cuccurin podigao tužbu za klevetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Celnik Ladonje Plinio Cuccurin jucer je Opcinskom sudu u Puli podnio - preko svojih odvjetnika iz rijeckog odvjetnickog ureda Vukic, Jelušic, Šulina, Stankovic, Jurcan & Jabuka - privatnu tužbu protiv Nevije Poropat i Tedija Chiavalona zbog klevete. Tužba je podnesena zbog izjava koje su potpredsjednica i glavni tajnik IDS-a izrekli na konferenciji za novinare 17. listopada i koje je istog dana objavilo više internet-portala te iduci dan Glas Istre.

Cuccurin nam je rekao da nakon što je tužba predana sudu o tome nece ništa komentirati. Veli da je napravio ono što je najavio da ce uciniti ako mu se Chiavalon i Poropat javno ne ispricaju na što ih je javno u reagiranju pozvao. Buduci da to nisu ucinili, odlucio se za sudsku tužbu.

Podsjetimo na sporne izjave s konferencije za novinare od 17. listopada koje su rezultirale tužbom. Chiavalon je, nakon slucaja "Mattich", izjavio da to nije prvi put da se nasilno obracunavaju predstavnici Ladonje. Rekao je da je u listu 24 sata prije nekoliko godina za Cuccurina jedan njegov bivši djelatnik izjavio da ga je "mlatio satima" što Cuccurin nikada nije opovrgnuo. Poropat je osudila izjavu Cuccurina kojom štiti nacelnika tvrdeci da je "branio javno dobro" te je rekla da je takva izjava cak sramotnija i od samog nasilnickog nacelnikovog cina.

Uslijedilo je Cuccurinovo reagiranje u kojem za Chiavalonove izjave piše da su neprovjerene i netocne. O slucaju "lažne optužbe bivšeg radnika TDR-a iz 1996." napisao je da je Državno odvjetništvo odbacilo zahtjev o pokretanju kaznenog postupka kao neosnovanog dok je privatni postupak tog radnika obustavljen jer se on i njegov odvjetnik nisu pojavljivali na rocištima.

Za izjavu Poropat napisao je da namjerno pogrešno prenosi njegovu jasnu izjavu da nacelnikov "cin nije za opravdanje niti u slucaju da je branio javno dobro". Pozvao ih je da mu se odmah javno ispricaju ili ce poduzeti sve zakonom dopuštene radnje i aktivnosti za zaštitu svojih prava. Potom je reagirao Chiavalon uz poruku da se Cuccurinu nece ispricavati niti on niti potpredsjednica IDS-a.

Tedi Chiavalon, baš kao i Nevija Poropat, veli da ne može ništa komentirati dok ne vidi optužni prijedlog.


Podijeli: Facebook Twiter