Cuccurin: Ovo su izbori za promjene u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije ovog skupa rekao sam - ako uspijemo napuniti dvoranu u Rovinju, to je pocetak kraja IDS-a. IDS nije ušao u Kukuriku koaliciju jer se vole, vec iz interesa, a i zbog cinjenice da im je rejting pao ispod deset posto i zato što se plaše. Oni 60 posto vremena troše na Plinija i Ladonju jer u nama traže krivce za sve ono što nisu napravili.

Mi nismo protiv IDS-a, ali ako imaju slucaj da im kandidat za Sabor gradi dvoranu tri godine te premašuje cijenu, a samo 500 metara dalje ima gradevinu (hotel Lone op. a.) znaci da nije sposoban i postavlja se pitanje želimo li takve ljude na celu države. Treba se zapitati tko su ti ljudi i što su napravili.

S druge strane svi naši kandidati na listi imaju svoju pricu, svoj život iza kojeg stoje rezultati i velika odgovornost i koji su nešto napravili, rekao je na predizbornom skupu predsjednik Ladonje i nositelj liste Plinio Cuccurin u dupkom ispunjenoj dvorani hotela Park.

Cuccurin je postavio pitanje stoje li iza kandidata na listama HDZ-a i Kukuriku koalicije, koji su na sceni vec 20 godina, rezultati i hoce li, ako izadu iz politike, imati gdje raditi a da to nisu državne službe.

- Ako želimo promjene, trebamo zapoceti od vlastitog praga. U Balama, Višnjanu i Tinjanu uspjeli smo dokazati da se može, rekao je Cuccurin.

Na skupu je otkrio i cinjenicu da je on, kada su u Rovinju htjeli ugasiti Opcinski sud, gradonacelnika Sponzu uhvatio pod ruku i otišao u Zagreb te kucao po kancelarijama kako bi spasili sud. S ponosom je istaknuo i cinjenicu da je u Tvornici duhana Rovinj bio jedan od pokretaca pretvorbe te je stoga i zaslužan da je 700 radnika dobilo dionice.

- Zaboravljamo postaviti pitanje zašto su propale Mirna, Aldo Rismondo, Boksiti i ostale tvornice i tvrtke u Rovinju, kao i cinjenicu da osobe koje su ih vodile danas sjede u gradskoj upravi. To su Istrijani, to je IDS. Zar mi nismo domaci i nismo dobri ljudi, rekao je Cuccurin.

Istaknuo je i cinjenicu da na Kukuriku listi nema niti jednog Talijana, kojima se IDS uvijek ponosi.

- Mi smo u Istri pokazali da možemo biti jaka opozicija i smatram da su ovi izbori ustvari izbori za promjene u Istri. Trebamo promijeniti nacin ponašanja politicara, a to možemo uciniti samo ukoliko promijenimo politicare, a samo je Ladonja prava oporba, zakljucio je Cuccurin.

Na skupu su se predstavili svi kandidati s Ladonjine liste, a svojim su se sugradanima obratili predsjednik rovinjske Ladonje Ivo Uccio Miletic i Raoul Privileggio, rovinjski vijecnik, a koji su, po mišljenu Cuccurina, podnijeli najveci teret na posljednjim lokalnim izborima. Miletic je pozvao sugradane da pogledaju programe koje su obecali gradanima lokalni politicari i koliko su od toga napravili te tada donesu odluku za koga ce glasati.

- Dosta nam je bahatih i neodgovornih politicara koji su privatizirali javni novac, rekao je Miletic.

Cuccurin je istaknuo kako je od posljednjih lokalnih izbora Ladonja znatno ojacala te zasigurno ulazi u Sabor. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter