Cuccurin ocekuje ispriku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U izvještajima s konferencije za novinare IDS-a objavljene u Glasu Istre dana 18. listopada 2010. godine pod naslovom "Zbog slucaja 'Matich' tražimo usvajanje povelje o nenasilju" prenosi se ili navodi niz neistina koje znatno štete mom ugledu.

Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon, komentirajuci incident višnjanskog nacelnika Angela Matticha, iskoristio je priliku da bez ikakvog povoda iznese neprovjerene i netocne informacije. Napominjem da je u slucaju što ga spominje g. Chiavalon, slijedom lažne optužbe jednog bivšeg radnika TDR-a iz 1996. godine, Državno odvjetništvo u potpunosti odbacilo zahtjev za pokretanjem kaznenog postupka kao neosnovanog.

Spomenuti gospodin je potom privatno nastavio postupak i taj je postupak obustavljen jer se, kako tužitelj tako i njegov odvjetnik nisu pojavljivali na rocištima, što samo po sebi dodatno ukazuje na ozbiljnost i osnovanost optužbi. Ovo nije prvi put da gospoda iz IDS-a pokušavaju od jedne lažne neosnovane i odbacene prijave napraviti skandal s namjerom narušavanja mog politickog ugleda te da novinarima podmecu neosnovane i neistinite tužbe. Žalosno je da IDS pribjegava takvim sredstvima, ocito u nedostatku pravih ili boljih argumenata za politicki suprotstavljenu, ali fer komunikaciju.

Na konferenciji za novinare potpredsjednica IDS-a Nevija Poropat, isto komentirajuci slucaj višnjanskog nacelnika, namjerno pogrešno prenosi moju prethodno jasno izrecenu izjavu ne bi li u medijima stvorila dojam da sam branio neprilicno ponašanje. Naime, ja sam, odgovarajuci na upit novinara, izjavio da "taj cin nije za opravdanje niti u slucaju da je branio javno dobro", što gospoda Poropat proizvoljno prevodi u upravo suprotno.

Buduci da se ocito radi o sustavnom i upornom napadu na moj ugled i politicko djelovanje s ciljem da me se ukloni pod svaku cijenu s politicke scene Istre te da su gospoda Poropat i gospodin Chiavalon izrekli niz laži i kleveta s ciljem namjernog obmanjivanja javnosti, ovom prilikom ih pozivam da se odmah javno ispricaju, a cijenjene medije koji su objavili njihove rijeci bez traženja provjere ili mog komentara da te isprike objave na prostorom i položajem adekvatnom mjestu. Javnu ispriku tražim u ime zdravog i korektnog politickog dijaloga. Ukoliko do isprike ne dode, poduzet cu sve zakonom dopuštene radnje i aktivnosti radi zaštite mojih prava.

Vjerujem da su mediji izrecene neistine prenijeli bez zle namjere, ali buduci da su napravili propuste, kao što je neprovjeravanje cinjenica ili ne traženje mog ocitovanja, osim zakonske, imaju i profesionalno-eticku obvezu da podjednaki prostor koji su dali izvještaju s konferencije za novinare IDS-a, na kojoj su te laži izrecene, daju i mojoj objavi za medije.


Podijeli: Facebook Twiter