Cuccurin nositelj Ladonjine liste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ladonja - savez za drukcije sutra, u subotu je predstavila svoj program za parlamentarne izbore te objavila kandidacijsku listu.

Nositelj ce biti Plinio Cuccurin, na drugom je mjestu Tatjana Galic, treci je Bruno Nefat, slijede Mauricio Licul, Ivo Uccio Miletic, Anton Rudan, Rosanna Berne', Raoul Privileggio, Ivan Funcic, Robert Raponja, Vlado Ivetic, Alen Rosanda, Amir Adžikic i Ivica Zelic.

Tomu je prethodilo potpisivanje sporazuma predsjednika Skupštine udruge gradana Ladonja Vlade Ivetica i glavnog tajnika stranke Ladonja Ive Uccie Miletica, kojim je udruga gradana rezultate predizbora predala stranci, a stranka ih preuzela kao svoje kandidate za Sabor.

- Hrvatska ne može naprijed bez korjenitih i stvarnih promjena da nas dugovi ne bi potopili, država se ne bi ugušila, a buducnost zaobišla, rekao je Cuccurin govoreci o programu.

Ladonjin program, kako piše u priopcenju, govori o Hrvatskoj kao "zemlji koja ne jede buducnost svoje djece rasprodajom nacionalnog bogatstva i dužnickim ropstvom".

Ladonja želi izgraditi slobodno, odgovorno i pravedno društvo u kojem ce svaki pojedinac imati jednaku šansu za uspjeh te jacati sve oblike izravne demokracije i provesti dubinske promjene u sustavu funkcioniranja države, piše u priopcenju te stranke.

U programu se naglašava ogranicenje moci centralne države i provodenje decentralizacije Hrvatske. U prioritetima isticu racionalizaciju troškova države i stvaranje jeftinije i ucinkovitije državne i lokalne uprave i samouprave. Zalažu se za depolitiziranje državne i javne uprave.

Uvrstili su i ideju o zakonskom ogranicenju broja državnih dužnosnika u tijelima državne uprave, zazivaju promjene sustava nagradivanja dužnosnika i zaposlenika. Žele vecu informiranost gradana o trošenju proracunskih sredstava, predlažu izmjene izbornog zakonodavstva i ukidanje povlaštenih mirovina te smanjenje povlastica državnim dužnosnicima.

Zahtijevaju napuštanje gubitnickog i podanickog mentaliteta i stvaranje poticajnog okruženja za razvoj poduzetništva, strucnu i depolitiziranu upravu i samoupravu. Valja poticati samozapošljavanje i zapošljavanje, a nužne su i reforme mirovinskog i zdravstvenog sustava.

- Mi želimo promjene i svi oni koji to žele neka glasaju za Ladonju, porucio je Cuccurin.


Podijeli: Facebook Twiter