Cuccurin ni s HDZ-om, ni s Kukuriku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Celnika Ladonje Plinija Cuccurina pitali smo vidi li se kao potencijalni partner HDZ-a nakon parlamentarnih izbora i zamolili ga da komentira najnovije medijske spekulacije po kojima se njegova nezavisna lista svrstava medu moguce HDZ-ove saveznike.

- Kada netko vidi u tebi saveznika to svakome godi jer to znaci da nešto vrijediš, rekao je nacelno Cuccurin. Prošlog vikenda u baljanskoj uvali San Polo organizirano je druženje clanova Ladonje i njihovih prijatelja, ali razgovaralo se i o daljnjoj suradnji i izbornim planovima te o zajednickom izbornom programu Ladonje, drugih nezavisnih lista te politickih stranaka Akcije za Rijeku i Akcije mladih.

Cuccurin istice da ce njihov izborni program obilovati idejama za projekte i programe, zalaganjem za drugaciji sustav vrijednosti koji znaci i drugaciji pristup politici i obnašanju javnih funkcija.

- Nemamo nikakvu namjeru svrstavati se niti u Kukuriku koaliciju, a niti na stranu HDZ-a, jasan je šef Ladonje. On ponavlja da se ta nezavisna lista zalaže, i da je to pokazala u godinu dana djelovanja, za poštivanje nacela transparentnosti, otvorenosti i konsenzusa kod kljucnih odluka.

Smatra da nema slicnosti izmedu programa Ladonje i HDZ-a navodeci da HDZ-u nedostaje principijelnosti i dosljednosti, dok se opozicija na jedan nacin ponaša tamo gdje je na vlasti na lokalnoj i regionalnoj razini, a na drugi tamo gdje je u opoziciji.

Negativno je odgovorio i na pitanje je li netko iz HDZ-a s njim kontaktirao. "Nije niti s Ladonjom niti sa mnom. Jedini kontakt sam imao s predsjednicom Vlade kada je posjetila Adris", kaže Cuccurin. Priznaje da se više druži s oporbenjacima, ali ne po politickoj liniji, vec se radi o kontaktima koje je imao i ranije.

Podsjecam da se ljetos Cuccurina dovodilo u vezu i sa splitskim gradonacelnikom Željkom Kerumom, a tada je za naš list izjavio da nema nikakvu namjeru suradivati niti sastajati se s Kerumom.


Podijeli: Facebook Twiter