Cuccurin napustio Bale, Rovinj dobiva milijun kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nedavnom referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku uniju osnivac Ladonje Plinio Cuccurin glasovao je u Rovinju. Time su potvrdene glasine da je iznova prijavljen na svojoj maticnoj adresi u Kokaletovici, gdje ima obiteljsku kucu. Od Cuccurina nismo mogli dobiti potvrdu ove vijesti buduci da je na dužem studijskom putovanju u SAD-u, a vratit ce se pocetkom ožujka.

Na našu elektronsku poruku s pitanjima Cuccurin je odgovorio SMS-om da nema mogucnosti slati mailove, pa nam zasad prepušta komentare.

U Rovinju je na parlamentarnim izborima Cuccurinova lista dobila iznenadujucih 11 posto glasova. Po glasinama, ta cinjenica i manji broj glasova koje je dobio u Balama usmjerile su ga na povratak u Rovinj.

Po nekim nagadanjima, Cuccurin se namjerava preseliti u Pulu, gdje njegova udruga ima najvecu podršku birackog tijela. Njemu to i ne bi bio prvi put da "živi" u Puli jer je neposredno pred lokalne izbore 2009. godine vec promijenio prebivalište, zamijenivši dotadašnju adresu u Balama onom u Puli, gdje je bio nositelj Ladonjine liste za Gradsko vijece. Tada je, rekao je, to ucinio zbog politickih razloga, ali se nedugo nakon izbora ponovno preselio u Bale.

Pastrovicchio žali zbog selidbe Cuccurina

Nacelnik Bala Edi Pastrovicchio, takoder s liste Ladonje, potvrdio nam je da se Cuccurin nedavno i formalno preselio u Kokaletovicu, gdje ustvari cijelo vrijeme i živi.

Njemu osobno je zbog toga žao, ali nije htio utjecati na Cuccurinov postupak, za koji se tvrdi da je vjerojatno pocinjen u afektu, zbog manje podrške Baljana na izborima, koji su time iznevjerili svog mecenu Cuccurina, buduci da je on doista preporodio donedavno zapuštene Bale, jer bi njihovim glasovima vjerojatno dobio zastupnicki mandat. Rijec je o 190 glasova, koliko je Ladonji nedostajalo za ulazak u Sabor.

- Nama je u Opcini žao što se Cuccurin vratio u Kokaletovicu. Naš ce proracun zbog toga izgubiti oko milijun kuna, koliko smo dobivali na ime poreza na dohodak od njegove place. Nadam se da ce se predomisliti i vratiti u Bale, rekao nam je Pastrovicchio.

Na pitanje hoce li se proracun zbog toga naci u problemima i cega ce se Opcina morati odreci Pastrovicchio je rekao da je za ovu godinu proracun planiran u iznosu od devet milijuna kuna. Nedostajucih milijun kuna Opcina ce prebroditi, ako je potrebno i prodajom nekretnina, pa planirani iznos nece doci u pitanje.

Na naše pitanje je li se politicki razišao s Cuccurinom, o cemu se šuška, Pastrovicchio se suzdržao od komentara, indikativno porucivši da je bolje da o tome pitamo osnivaca Ladonje. (Piše Aldo POKRAJAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 


Podijeli: Facebook Twiter