Cuccurin najavio utrku za Sabor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Udruge gradana Ladonja Plinio Cuccurin je s clanovima svoje stranke, prijateljima i simpatizerima "osvojio" najviši vrh Ucke, Vojak, gdje je održao pressicu na kojoj je objavio svoju kandidaturu u sklopu stranackih predizbora, a uoci pocetka parlamentarne utrke.

Još za vrijeme zadnjih lokalnih i županijskih izbora Udruga Ladonja uvela je ovu novinu, cime se predizborima daje mogucnost svim gradanima da se kandidiraju na njihovoj kandidacijskoj listi, a ova praksa provodit ce se i za predstojece parlamentarne izbore.

- Clanovi naše udruge imaju obicaj da borave u prirodi, a odlazak na Ucku samo je jedan u nizu naših druženja, ali i prilika da ja danas objavim svoju kandidaturu za predizbore. Slobodni izbori temelj su demokratskog društva, a predizbori predstavljaju važan korak do njih. Upravo se predizborima ostvaruje jedan od postulata demokracije, a to je da gradani mogu birati i biti birani, kazao je Cuccurin, koji je predvodio clanove svoje stranke na planinarskom izletu do kule na Vojaku.

Celni covjek "Ladonje" istaknuo je kako je došlo vrijeme kako se neke stvari u Hrvatskoj pocnu promišljati na drukciji nacin, koji ce gradane prije svega spajati, a ne razdvajati.

- Ucka je mjesto koje spaja Istru s Kvarnerom i Primorjem te mi upravo želimo staviti naglasak na tom povezivanju jer došlo je vrijeme da se hrvatska buducnost pocne promišljati na jedan drukciji nacin, bez medusobnih optuživanja. Došlo je vrijeme da ljudi na izborima zapocnu birati osobe, a ne stranke i da sami osmišljavaju programe. Osobe na našoj kandidacijskoj listi su gradani koji placaju poreze te pokazuju da je u Hrvatskoj moguce svojim poštenim radom napraviti nešto bolje i drukcije, rekao je Cuccurin.

Predsjednik Udruge gradana Ladonja dodao je kako se njihova ideja pokazala punim pogotkom i na proteklim izborima lokalnim izborima, dajuci rijec samim gradanima, cime se ostvaruje jedan od osnovnih postulata demokracije. (M. MALJAVAC/Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter