Cuccurin kriv što se Grad nije uknjižio na Gripole-Spine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik rovinjskog IDS-a Milan Mihovilovic u srijedu se osvrnuo na posljednje nastupe Ladonje. Kad je rijec o tezi Ladonje i Bruna Poropata o preskupoj rekonstrukciji i nadogradnji Gimnazije i izgradnji školske sportske dvorane, kaže Mihovilovic, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koje vodi investiciju i vecim je dijelom investitor, za što se nije bilo lako izboriti, ocijenilo je projekt opravdanim.

Njegova ce realizacija omoguciti najvišu razinu nastave za dvije srednje škole koje koriste Gimnaziju, dok ce treca škola u blizini koristiti dvoranu.

Nasuprot tome, Mihovilovic tvrdi da se u dvorani u Balama, koja je djelomicno financirana iz donacije Plinija Cuccurina, mogu organizirati razne, pretežito politicke manifestacije i rekreacija, ali škola ne može obavljati nastavu jer gabariti igrališta nisu standardni.

Kad je rijec o tezi Ladonje da je gradska uprava nesposobna riješiti imovinskopravne odnose za zemljište u poslovnoj zoni Gripole-Spine, Mihovilovic je rekao da je Plinio Cuccurin iskljucivi krivac što se Grad nije mogao knjižiti na spornu zemlju. Podsjetio je na pokušaj dionickog društva u kojem Plinio Cuccurin ima znacajan udio da 2001. otudi dva milijuna kvadrata društvenog turistickog zemljišta, od cega je 50 tisuca kvadrata u zoni.

Mihovilovic je naveo da je 2001. kreator nezavisne liste Bruna Poropata bio upravo Plinio Cuccurin i to je jedina politicka opcija koja nije podržala deklaraciju Gradskog vijeca protiv otudenja 200 hektara turistickog zemljišta. Podsjetio je da je Poropat sudjelovao u igrokazu Ladonje zvanom predizbor kandidata za župana.


Podijeli: Facebook Twiter