Cuccurin: Cestitamo SDP-u i nastavljamo "rat" s IDS-om

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Rezultat je jako dobar jer smo prešli izborni prag, a u Sabor ne ulazimo zbog tehnike izracunavanja u kojoj nam nedostaje 190 glasova za mandat. Ironija sudbine je htjela da taj naš mandat pripadne IDS-ovom kandidatu, komentar je Plinija Cuccurina, celnika Ladonje, koja je na koncu ostala bez mandata, iako su prvi nepotpuni rezultati govorili da ce ta stranka dospjeti u Sabor.

Nejasno je, doduše, na kojeg je IDS-ovog kandidata ciljao Cuccurin, kad je poznato da bi IDS dobio treceg zastupnika i s Ladonjinim prolaskom u Saboru, buduci da je Valter Boljuncic bio deseti na listi Kukuriku koalicije u 8. izbornoj jedinici.

- Cestitamo SDP-u (inzistirao je na cestitki samo toj stranci, a ne cijeloj Kukuriku koaliciji, op.a.). Što se tice Ladonje, smatramo izuzetnim postignucem što smo na podrucju Kvarnera dobili oko dvije tisuce glasova.

To je solidna osnova da se i tamo ozbiljnije kandidiramo na predstojecim lokalnim izborima, kao što nam gotovo 10 tisuca glasova u Istri daje odlicnu osnovu za nastavak "rata" s IDS-om ako ta stranka bude imala snage izaci na bojno polje jedan na jedan u srazu s Ladonjom.

Glasovi u Istri su dokaz naše prepoznatljivosti, ali i obveza prema biracima, simpatizerima i clanovima koji su u posljednje dvije godine volontirali u osmišljavanju, promicanju i ostvarivanju projekata Ladonje, istice Cuccurin.

Upitali smo ga što je s njegovim buducim angažmanom u stranci buduci da je u nekim medijima najavljivao mogucnost povlacenja iz politike u slucaju izbornog neuspjeha.

- Nigdje nisam govorio o povlacenju, vec o odgovornosti ako nas biraci ne prepoznaju. No, mi smo uspjeli prijeci izborni prag. Minimum odgovornosti i obveze prema gradanima je da vodim racuna o njihovim stavovima i mišljenjima. O svom osobnom angažmanu cu razgovarati s njima, kaže.

O širenju ili reorganizaciji stranke, što je u izbornoj noci najavljivao kao opcije, u ponedjeljak nije htio govoriti. Rekao je da on nije glasnogovornik Ladonje, vec da u stranci postoje i drugi ljudi koji trebaju izreci svoje mišljenje.

Na pitanje ne smatra li neuspjehom to što je na predizborima te stranke za saborske kandidate glasalo 30-ak tisuca ljudi, dok su na izborima dobili svega 12 tisuca glasova, Cuccurin je odgovorio da su naše opservacije o razlici u glasovima tocne, no da razlog takvog nesrazmjera u glasovima tek trebaju analizirati.


Podijeli: Facebook Twiter