Cuba Libre II pokorila uvalu Blaz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadeset ekipa u pet razlicitih klasa zajedrilo je ove subote po prvi put kanalom izmedu uvale Blaz i Trgeta natjecuci se u prvoj barbanskoj regati revijalnog karaktera. Jedrilicarima istarskih klubova bila je ovo ujedno prva regata u Raškom kanalu u kojem su vozili tri plova po mirnom moru, ali uz promjenjiv vjetar. Najspretnijom se pokazala ekipa jedrilice Cuba Libre II na celu s kormilarom Damirom Viškovicem.

- Regata je bila jako ugodna i zabavna, a iako nije inace obicaj da se jedri u kanalima, Raški je kanal ipak drugaciji i pokazao se kao odlicno jedrilicarsko polje. Osim toga, sam ovaj arhipelag je toliko prekrasan da pruža dodatni užitak plovljenja morem, rekao je Serdo Žgomba, predsjednik JK Delfin iz Pule koji je ujedno i organizator ove manifestacije uz pokrovitelje Opcinu i TZ Barban.

Svoje oduševljenje jedrenjem od Blaza do Trgeta otvoreno su iskazivali i drugi jedrilicari navodeci da je Barbanska regata jedno divno iskustvo koje ce im ostati u pamcenju. No, Žgomba je najavio da ce se regata ponoviti vec slijedece godine te se nada da ce uskoro postati jedna od nezaobilaznih takmicarskih regata s daleko vecim brojem natjecatelja.


Podijeli: Facebook Twiter