CT u pulskoj bolnici opet u kvaru

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Iz pulske Opće bolnice javljaju da im se ponovno pokvario MSCT-uređaj i nisu u mogućnosti obavljati ovu radiološku pretragu, pa privremeno rješenje iznalaze u suradnji s riječkim KBC-om. O mogućnosti popravka već dotrajalog uređaja i vremenskim rokovima ovisit će i daljnje odluke bolničke uprave vezane uz CT-dijagnostiku.

Novi 128-slojni CT, kao i prvi uređaj za magnetnu rezonancu (MRI), jačine 1,5 Tesla, ugovoreni su na javnom natječaju još u listopadu i studenom prošle godine, ali je isporuka odgođena jer je prije toga potrebno izvršiti neke preinake prostora na radiologiji gdje će biti instalirani.

"Usprkos uloženim sredstvima, a kako je postojeći CT vrlo star uređaj za koji je proizvođač prestao osiguravati rezervne dijelove, sve nam je teže održavati aparat u funkciji. Trenutni kvar je na matičnoj ploči glavnog računala aparata i, prema riječima ovlaštenog servisera, u ovom trenutku nije moguće predvidjeti vrijeme potrebno za popravak. Ovo nije prvi put da smo se zatekli u takvoj situaciji. Radiološka oprema pulske bolnice u znatnom je dijelu amortizirana, a poglavito se to odnosi na CT-uređaj koji se u protekloj godini u više navrata pokvario. Zajedno s Istarskom županijom lani smo uložili veći iznos da bi postojeći CT održavali u uporabi, kako bi se premostilo vrijeme do isporuke novog uređaja za koji je proveden postupak javne nabave i odabran dobavljač", kažu u upravi bolnice. (Duška PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 5. VELJAČE


Podijeli: Facebook Twiter