CSKA - Roma 1-1, Porto uvjerljiv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu petog kola E skupine nogometne Lige prvaka CSKA i Roma su u Moskvi na Himki Areni bez gledatelja odigrali 1-1.

Utakmica je igrana na temperaturi od minus 10 stupnjeva Celzijusa i to bez gledatelja zbog kazne ruskom sastavu. Roma je povela golom Francesca Tottija u 43. minuti iz slobodnog udarca, a izjednačio je Vasili Berezutski u trećoj minuti sudačke nadoknade. Roma bi pobjedom načinila veliki korak prema osmini finala, dok bi poraz za Ruse značio oproštaj od Lige prvaka. Ovako je odluka odgođena za zadnje kolo. U drugom dvoboju iz ove skupine večeras se sastaju Manchester City i Bayern.

Na ljestvici vodi Bayern sa 12 bodova, CSKA i Roma imaju po pet bodova, a City je posljednji s dva boda. U susretu petog kola H skupine Porto je na gostovanju pobijedio BATE Borisov 3-0 i potvrdio prolaz u osminu finala. Junak utakmice bio je Hector Herrera koji je u 56. minuti postigao vodeći gol na utakmici, a potom asistirao za iduća dva pogotka portugalskog sastava, a strijelci su bili Martinez (65) i Tello (89). Porto je ovom pobjedom gurnuo Šahtar u drugi krug bez obzira na večerašnji ogled protiv Athletic Bilbaoa. Porto vodi na ljestvici sa 13 bodova, Šahtar ima pet bodova manje, ali i utakmicu manje. BATE je treći s tri boda, a momčad iz Bilbaoa je zadnja s jednim bodom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter