Crvenom bojom zalili ulaze u HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ulaze u središnjice HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu nepoznati pocinitelji su u noci s cetvrtka na petak zalili crvenom bojom, doznaje se u policiji.

Ulaz i vrata središnjice HDZ-a na zagrebackom Trgu žrtava fašizma uljnom su bojom oko dva sata zalila dvojica muškaraca. Zaštitar je odmah izašao iz zgrade, no nije vidio lica pocinitelja koji su se dali u bijeg.

Policija, koja je ujutro obavila ocevid, priopcila je da je rijec o kaznenom djelu uništavanja i oštecenja tude stvari za koje prijeti novcana ili zatvorska kazna do šest mjeseci. Kazneni postupak za to nedjelo pokrece se privatnom tužbom, osim ako nije rijec o uništavanju i oštecenju zašticenog kulturnog ili prirodnog dobra i u slucaju ako je prouzrocena znatna šteta.



Tijekom noci nepoznati pocinitelj ili više njih crvenom su bojom zalili i oštetili i ulazna vrata na ulazu u prostorije Gradskoga i Županijskog odbora HDZ-a u Karlovcu na Mažuranicevoj obali. Bojom je zalivena i staklena stijenka Kluba umirovljenika.

Procjenjuje se da je u karlovackom slucaju šteta oko 1.400 kuna. Policija je najavila da ce protiv nepoznatog pocinitelja Opcinskome državnom odvjetništvu proslijediti kaznenu prijavu.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, župan Ivan Vucic, ocijenio je to oblikom nasilja za svaku osudu te je najavio da ce i HDZ podici kaznenu prijavu protiv pocinitelja kad ga policija otkrije.

"Protiv svakog sam vandalizma i nasilja, starih ili mladih, zato smo pozvali policiju i nastojat cemo da se pocinitelj kazni", izjavio je Vucic za Hinu.


Podijeli: Facebook Twiter