Crveni tepih Oscara 2011.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za razliku od Zlatnih Globusa gdje smo imali prilike svjedociti trendu jarkih boja i hrabrih krojeva sinocnja dodjela nagrada Oscar bila je u najmanju ruku cista klasika. Glumice su igrale na sigurno te su crvenim tepihom vladale mirnije boje i elegantniji krojevi. Titulu najbolje odjevene dame odnosi Cate Blanchett koja nas je ostavila bez daha u couture kreaciji kuce Givenchy.



Tko je što odjenuo?

Žena koja nas oduševljava svakim novim pojavljivanjem jest Cate Blanchett. Ova neizmjerno elegantna glumica pojavila se u bajkovitoj couture kreaciji kuce Givenchy. Look je upotpunila s nakitom Van Cleef&Arpels. Michelle Williams je položila popravni nakon lošeg odabira haljine na Zlatnim Globusima. Nježna Chanel haljina iz proljetne couture kolekcije savršen je odabir za njenu figuru. Djecacka frizura i naglašene obrve pun su pogodak.



Pjevacica Florence Welch se od prvog pojavljivanja na sceni nametnula kao modna ikona. Romanticna maxi haljina iz proljetne couture kolekcije kuce Valentino dokaz je da Florence zna odabrati haljinu i ostati vjerna sebi. Odabiri Gwyneth Paltrow nam cesto ostave upitnik iznad glave, te nam je drago da je sinoc uspjela izvuci ovu minimalisticku kreaciju kuce Calvin Klein. Glumica je zacinila stvar s dodatkom Louis Vuitton broša i cipela Brian Atwood.



Reese Whiterspoon je igrala na kartu ciste klasike. Jednostavna crna haljina bez naramenica kuce Armani Prive i retro frizura su možda ziheraški odabir, ali Reese ionako nikada nije bila tip za modne eksperimente. Iako nije zaradila ni nominaciju za najbolju sporednu ulogu, Mila Kunis je zasjenila svoju glumacku partnericu Natalie Portman. Prelijepa haljina boje lavande u kombinaciji šifona i cipke dolazi iz proljetne couture kolekcije Eliea Saaba.



Nicole Kidman kao da je upala u kolotecinu otkako se uvelike oslanja na savjete L'Wren Scott. Nije da dizajnerica i stilistica nema dobar ukus, ali Nicole nas vec skoro dvije godine nije ostavila bez daha. Sinocnja origami haljina iz couture kolekcije kuce Dior je ljepuškasta, ali dosadna. Hillary Swank je stalna gošca Oscara i vec je odavno usavršila svoj look za crveni tepih. Ove godine odabir je pao na raskošnu kreaciju iz linije Gucci Premiere. Jedina zamjerka ide na nedostatak nakita. Jedna decentna ogrlica bi znatno podigla dekolte.



Jedno od vecih razocarenja priuštila nam je lijepa Scarlett Johansson. Iako ima tijelo na koje može odjenuti gotovo sve, Scarlett se odlucila za izrazito dosadnu kreaciju kuce Dolce&Gabbana. Od kroja, do boje, ovo nije styling koji cemo pamtiti. Natalie Portman je takoder prošla poprilicno nezamijeceno u ljubicastoj haljini kuce Rodarte. S obzirom da je dobra prijateljica sestara Mulleavy, te da je njen Oscar bio sigurna stvar, dizajn je mogao biti mrvicu zanimljiviji.



Domacica veceri bila je Anne Hathaway. Glumica se nije proslavila odabirom crvene Valentino haljine. Za Anne bi bilo bolje da se drži neutralnih boja i krojeva koji joj ne dodaju godine. Šminka i frizura su takoder jako loš odabir. Od Sandre Bullock ne ocekujemo Bog zna što, te nas nije ni iznenadila odabirom crvene haljine dizajnerice Vere Wang.



Jennifer Hudson je izgubila suvišne kilograme a sada je samo potreban dobar stilist koji ce joj zabraniti ovakve haljine. Narancasta haljina kuce Versace s loše izvedenim dekolteom je nešto što možemo ocekivati na Lil Kim nikako na Jennifer. Penelope Cruz je nedavno rodila i dobila nove obline. Iako je Penelope prelijepa žena, kreacija L'Wren Scott joj uopce ne pristaje. Ovo je izrazito kicast uzorak i loš kroj za njenu novu figuru.


Podijeli: Facebook Twiter