Crvene beretke ispraznile trezor?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iza pljacke trezora banke u Stockholmu, prije tri dana, stoje bivši pripadnici srpskih Crvenih beretki, tvrde švedski mediji. Tamošnji tisak navodi, a prenosi RTS, da je policija doznala da je mozak operacije Srbin roden u Bosni, koji je u Švedskoj povezivan s kriminalnim poslovima. U grupi koja je opljackala trezor, kako se navodi, bilo je dvadesetak osoba s prostora bivše Jugoslavije, uglavnom iz Srbije.

Razbojnici su se u cik zore spustili iz helikoptera i opljackali trezor u kome je bilo na desetine milijuna eura. Ukradenim helikopterom lopovi su doletjeli iznad krova zgrade a zatim su, navodno, iskocila dvojica bivših pripadnika Crvenih beretki, izvjesni Kristijan i Dragan, koji su rodom iz Crne Gore. Eksplozivom su napravili rupu na krovu i konopcem se spustili u banku. Vrece su zatim izvukli iz trezora pa pobjegli takoder helikopterom, koji je nekoliko sati kasnije naden na sjeveru Stockholma.



«Ovako nešto nisam vidio u svojoj karijeri. Podsjeca me na neki kriminalisticki film. Ali ovo je istinito. Ispitujemo sve detalje», rekao je Kjel Lindgren, iz švedske policije. Ekipi je oružje nabavio Srbin koji je osudivan zbog otmice jednog od najbogatijih Švedana. Firma za pružanje sigurnosnih usluga u kojoj se nalazio novac namijenjen bankomatima ponudila je nagradu od milijun dolara za bilo kakvu informaciju koja bi omogucila uhicenje lopova.


Podijeli: Facebook Twiter