Crteži Nikole Ražova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"La linea" jednostavan je naziv samostalne izložbe Nikole Ražova koja je otvorena prošlog petka u galeriji Cvajner. Ražov je izložio 21 crtež u kojem, kako sam naziv izložbe kaže, glavnu rijec ima linija - crta. Izložbu je otvorila Gorka Ostojic Cvajner koja je napomenula da je kod Ražova prvo zavoljela njegove nikad banalne instalacije.

- Ražovljeve linije poeticna su mrežolikost u kojoj nema naracije ni geste. To je pravi hommage liniji. Njegovi crteži odišu purizmom i minimalizmom. To ipak nisu crte staticnosti, vec dinamicnosti. Kada sam ga pitala kako on te crteže izraduje, odgovorio mi je da je to u suštini maraton. Ti crteži ne bi mogli nastati bez totalnog angažmana ruke, srca, duše i uma. Njegovi radovi upuceni su onima koji znaju cijeniti drugacije, a "La linea" je zaokruženo, pametno i ozbiljno djelo ozbiljnog umjetnika Nikole Ražova, kazala je Ostojic Cvajner.



Ražovljevi radovi na prvi pogled ne izgledaju komplicirano, no kada se uzme u obzir puki broj linija koje sacinjavaju jedan crtež, postaje jasno da je u njih uložen veliki trud. Dinamicnost je ostvarena krivuljama i tamnijim linijama, što u konacnosti proizvode skok u trecu dimenziju.

Izložba u galeriji Cvajner je otvorena do 23. sijecnja. (Napisao i snimio B. VINCEK)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter