Crteži, majice, šalice ili "#tkocrtanemisli"


U četvrtak navečer u galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika postavljena je izložba "#tkocrtanemisli", gdje su izloženi crteži, majice, šalice koji su dio ovoga projekta gdje odjeća i torbe dobivaju jednu posve novu, osviještenu, društvenu priču. Iza tog projekta stoje Puljani Thea Akelić, njezin dečko Neven Kacun, i Theina petogodišnja kćerkica Luna.

Taj je projekt počeo još prije nekoliko godina, kada se krenulo crtati i slikati iz gušta, gdje, kako veli Thea Akelić, niti jedan crtež nije bio unaprijed isplaniran, niti pretjerano konceptualan, već bi to uglavnom bila spontana ideja proizašla iz neke situacije ili događaja iz neposredne okoline.

- Kako sam željela svoje radove podijeliti s on line zajednicom, smislila sam "hešteg" #tkocrtanemisli pod kojim nas se može pronaći na društvenim mrežama. Potom smo Neven i ja željeli podariti život našim likovima kroz crteže i priču koja koje potom tiskamo na majice i torbe, kazala je Thea Akelić.

Cilj ovoga projekta je da svatko pronađe svoj lik, a petogodišnja Luna, Theina kćerkica, je autorica logotipa toga branda.

Sve popratne aktivnosti, od digitalne obrade, fotografiranja, vođenja Facebook stranice, animacije i slično Thea i Neven rade sami i uživaju u tome.

I sama tema crteža je raznolika, a često priča koja stoji iza crteža ima i ekološku pozadinu. Što se tiče tehnika, vele da crtaju permanentnim flomasterima različitih debljina na papiru.

Thea Akelić po struci je medicinska sestra koja se uspješno bavi i fotografijom. Neven, diplomirani ekonomist po struci, radi kao grafički dizajner. U slobodno vrijeme bavi se glazbom i svira gitaru u dva pulska punk benda. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter