Crtež medij i sredstvo izraza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradska galerija ugošcuje Godišnju izložbu clanova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek pod nazivom "Grafika 1975.-2009.". Rijec je o radovima 16-ero umjetnika mahom mlade generacije nastalim u navedenom razdoblju.

Stilski heterogena vec zbog vremenskog raspona u kojemu su djela nastala, izložba poprima taj izricaj tim više što obuhvaca radove umjetnika kojima crtež nije osnovni medij izraza, kao i one kojima je eksperimentiranje u tom mediju zanimljivo i važno.

Nastojeci balansirati izmedu razlicitih stvaralackih nijansi i kontrasta, ona svoj potencijal vidi u usputnom otkrivanju nekog nepoznatog ili vec zaboravljenog aspekta necijeg rada te podudarnostima u nacinima likovnog mišljenja izmedu radova nastalima prije nekoliko desetljeca i onih starih tek nekoliko godina.

Tocka oko koje su djela okupljena je pretpostavka da stvaratelj koristi crtež kao polazište i osnovu likovnog promišljanja neovisno o mediju u kojemu ce oblikovati svoje likovne ideje, pa se stoga "Grafika 1975.-2009." crtežom bavi kao medijem jednako kao i sredstvom izraza.


Podijeli: Facebook Twiter