CroCard oživljava slanje razglednica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska tvrtka Infotisak predstavila je u prostorijama Turisticke zajednice svoju inovativnu mobilnu aplikaciju CroCard, do koje se od danas može doci potpuno besplatno preko Appleovog AppStora (http://itunes.apple.com/app/crocard/id535562211?mt=8).

Kako je pojasnila Natali Korpar-Filjar iz Infotiska, CroCard je mobilna aplikacija koja omogucava korisnicima iPhone i iPad uredaja jednostavnu izradu fotorazglednica kombinirajuci vlastite fotografije s kvalitetno dizajniranim fotopredlošcima koji najbolje reprezentiraju kraj u kojem gosti trenutno borave, po cemu je jedinstvena u svjetskim razmjerima.

- Cilj ove aplikacije je vratiti u život zaboravljeno slanje razglednica. Aplikacija trenutno pokriva sve važnije turisticke destinacije na Jadranu te grad Zagreb kao glavnu kontinentalnu turisticku atrakciju, no planirano je širenje ponude turistickih odredišta cijele Hrvatske izdavanjem novih verzija aplikacije, rekla je Korpar-Filjar.

Slanje CroCarda moguce je zbog ugradene funkcije geolokacije u aplikaciji koja se skida besplatno, a koja tocno detektira lokaciju korisnika i na taj mu nacin nudi upravo one predloške koji se odnose baš na to mjesto, iako, korisnik može odabrati bilo koje mjesto od oznacenih na karti. Svi predlošci za razglednice izradeni su prilagodavanjem pomno selektiranih fotografija hrvatskih prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti te nacionalnih parkova. Upotreba aplikacije i izrada personalizirane unikatne fotorazglednice je izuzetno jednostavna i vremenski potpuno nezahtjevna.

- S par klikova odabire se predložak, smješta vlastita fotografija i upisuje poruka primatelju. Razglednicu je moguce, bez ikakvog vremenskog ili kolicinskog ogranicenja, besplatno poslati elektronickom poštom ili objaviti na Facebooku i Twitteru, ali je moguce naruciti i tiskanu verziju, dakle, pravu, onu svima znanu razglednicu, koju ce onda Infotisak izraditi i poslati u roku od 48 sati na bilo koju adresu u svijetu.

Tiskane razglednice moguce je platiti kreditnom karticom, putem PayPal servisa ili kuponima, prezentirala je Korpar-Filjar rad CroCarda, multijezicne aplikacije cime se nastojalo maksimalno prilagoditi upotrebi brojnih stranih turista koji borave u Hrvatskoj, a namjera Infotiska je proširiti aplikaciju i na ostale androide.

U prvoj su verziji obuhvaceni hrvatski, engleski, talijanski i njemacki jezik, no, u planu su i drugi jezici koji ce biti uvodeni postupno, izlaskom novih verzija.

- Za Pulu je to velika promocija te mogucnost da oni koji prime razglednicu potom svrate na naše informativne web stranice kako bi dobili još više informacija o Puli, pohvalila je aplikaciju Sanja Cinkopan-Korotaj, predsjednica pulske Turisticke zajednice.

Korisnici iPhonea i iPoda osnovne informacije mogu vidjeti na web stranici http://www.crocard.hr. U aplikaciji se nalazi oko 170 predložaka s fotografijama prirodnih ljepota i kulturne baštine hrvatskih turistickih odredišta koje potpisuju eminentni fotografi i jamce da ce svaka CroCard razglednica biti pravo remek-djelo. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter