Croatian Blues Challenge u Rock Caffeu

Prošlogodišnji pobjednici Delta Blues Gang
Prošlogodišnji pobjednici Delta Blues Gang

Nakon tri zagrebačka te jednog splitskog Croatian Blues Challengea, pobjednik četvrtog izdanja, pulski blues kvartet Delta Blues Gang, doveo je peto natjecanje hrvatskih blues glazbenika u Pulu.

Tako će se 5. Croatian Blues Challenge, uz slobodan ulaz, održati u pulskom Rock Caffeu od petka do nedjelje, 8. - 10. studenog, svake večeri s početkom u 21 sat.

U tri festivalske večeri nastupit će ukupno 12 glazbenih sastava, njih osam u konkurenciji te četiri gosta. U finale su ušli "Blues Hammer" iz Pule, "Loco Typico" iz Splita, "The Mezcal Moon" iz Labina, "Origami Blues" iz Zagreba, "Soul Radio" iz Zagreba, "Vaanka Schkvare" iz Labina, "Vervet" iz Novigrada i "Zamba" iz Zagreba.

Kao posebni gosti nastupit će i Sanjin Banić Bane iz Rovinja, zagrebački  "Sunnysiders", zatim prošlogodišnji pobjednici "Delta Blues Gang" iz Pule te "Mike Sponza Trio" iz Italije.

Pobjednik stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 30th International Blues Challengeu u Memphisu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter