Croatia Sesvete - Istra 1961 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stadion u Kranjcevicevoj. Gledatelja 200. Sudac: Mario Zebec 6.5 ( Veliki Lovrecan). Pomocnici Borut Križaric (Cakovec), Saša Fegeš (Nedelišce). Strijelci: 0:1 Barišic (54). Žuti kartoni: Položani (Sesvete), Župan (Istra 1961)

CROATIA SESVETE: Šaric 5,5, Puškaric 6 (od 81. Bošnjak - ), Zubak 5,5 (od 57. Smajlovic 5,5), Agic 5,5, Palic 5,5 ,Položani 5,5 (od 67. Katanec 5,5), Jurin 5,5, Mus 5,5, Babic 5,5, Pilipovic 5,5, Guja 5,5.

ISTRA 1961: Lovric 6, Barišic 6,5, Deak 6,5, Kacic 6,5, Bodrušic 6,5, Tadic 6,5, Mašic 6, Švrljuga 6,5, Traore 6,5 (od 87. Župan -) Kukoc 6 (od 69. Prelcec -), Roce 6 (od 52. Nikolic 6).

Pogotkom Barišica nogometaši Istre 1961 plasirali su se u osminu finala Kupa Hrvatske. Kao što se i najavljivalo, ponešto izmijenjeni sastav u formaciji 4-2-3-1 s isturenim Roceom suprotstavila je pulska momcad uvjetno domacoj ekipi. U prvoj fazi susreta gledali smo pravu uspavanku, bez ikakvih ozbiljnijih prijetnji ni na jednoj strani, tako da su novinarske bilježnice ostale gotovo prazne. U 12. minuti Traore je okušao svoj udarac s nekih dvadesetak metara, ali je bio neprecizan. Nogometaši Istre našli su se u još par navrata u nekoliko poluprilika, ali su sve te prijetnje Mašica, Rocea i Bodrušica ostale samo na pokušajima.

Domaci su u 37. minuti zaprijetili preko Položanija, ali je njegov udarac glavom, kao i prijetnja Babica, samo minutu kasnije otišla iznad okvira vrata. U zadnjoj minuti prve dionice susreta vidjeli smo prvu ozbiljniju prijetnju Puljana u prvom dijelu, ali je nakon ubacivanja Kukoca, Roce glavom tukao pored vrata Šarica.

U nastavku susreta pulska momcad pokazala je puno bolje izdanje. Cvršcim i agresivnijim pristupom pocela je pulska momcad više pritiskati domace redove. U napadu je Nikolic zamjenio Rocea. Nakon kornera u 54. minuti odlican centaršut Traorea sjajno je iskoristio Barišic i preko domace obrane glavom zakucao loptu u mrežu nemocnog sesvetskog vratara. Pet minuta kasnije Traore je imao izglednu situaciju iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je njegov udarac završio malo iznad gola. Domaci sastav tek je malo živnuo nakon primljenog pogotka i poceli su organiziranije napadati prema pulskim vratima, ali je sve te prijetnje sigurno otklanjala pulska obrana.

U 82. minuti najbolju prigodu imali su domaci preko Kataneca, ali je za samo nekoliko metara njegov udarac glavom otišao preko gola. Tri minute kasnije Traore je mogao riješiti sve dileme oko plasmana u osminu finala, ali je njegova neodlucnost i driblinzi u šesnaestercu bila dovoljna da domaci branici zaustave Malijca u izglednoj situaciji. Sve u svemu najvažniji cilj za Puljane je ostvaren, a to je plasman u novu rundu domaceg kup izdanja, a i cinjenica da su igraci koji su dosada imali malo prilike igrati pokazali solidno lice moci ce djelomicno zadovoljiti pulski strucni stožer.


Podijeli: Facebook Twiter