Croatia Rally u Poreču ove i sljedeće godine

Ugovor su potpisali Zrinko Gregurek i Edi Štifanić (V. HABEREITER)
Ugovor su potpisali Zrinko Gregurek i Edi Štifanić (V. HABEREITER)

Predstavnici Grada Poreča i Hrvatskog auto i karting saveza potpisali su danas u Villi Polesini ugovor o održavanju ovogodišnjeg 41. izdanja Croatia Rallya u Poreču, te na istom mjestu sljedećeg izdanja dogodine. Ugovor su potpisali gradonačelnik Edi Štifanić i glavni tajnik HAKS-a Zrinko Gregurek, a ovogodišnja manifestacija održat će se od 2. do 4. listopada. Croatia Rally lani je prvi put održan s centrom zbivanja u Poreču i utrkama u okolici, a okupio je oko 50 tisuća gledatelja, istaknuo je Gregurek. Samo u turističkim objektima Plave lagune ostvarene su 2.000 noćenja i Poreč se pokazao kao odličan domaćin, te je odlučeno da se dobra suradnja nastavi.

Štifanić je rekao da će za ovu manifestaciju iz gradskog proračuna izdvojiti 250 tisuća kuna.

Daniel Šaškin iz D.T. autokluba koji sudjeluje u organizaciji rekao je kako je ovogodišnja koncepcija rallya da se sve odvija na jednom mjestu na rivi, od Ville Polesini do zgrade Općinskog suda. Otvorenje je zakazano na stazi Vrtova kod Cantine, automobili će biti smješteni na rivi, a svi sudionici u užem centru grada.

Mato Šebalj, zadužen za koncepcijski dio utrke, rekao je da će se brzinski ispiti voziti na parkiralištu kod groblja, te na nekoliko staza u okolici Poreča, te oko Boruta, Boljuna, Učke sve do Veprinca. Ukupna dužina itinerara je 555 kilometara, a vozit će se 16 ispita na osam različitih staza. Uskoro će biti otvorene službene web stranice rallya sa svim podacima za natjecatelje. Utrke se boduju za European trophy s koeficijentom 4 i za državno prvenstvo.

Šaškin je najavio da planiraju i popratna događanja od koncerata, prezentacije motora i vozila, te uključiti i oldtimere. U gradskom kazalištu bit će press centar, a porečki muzej za tu priliku priprema izložbu starih fotografija prvih vozila. Od poznatih gostiju najavljeno je ponovo gostovanje Jeana Todta, predsjednika FIA-e, međunarodne automobilističke organizacije i legendarnog šefa Ferrarijevog tima Formule 1 koji je u Poreču gostovao i lani. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter