Croatia Osiguranje Zagreb - Umag 39:25

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvorana Kutija šubica. Gledatelja 350. Suci: Cupek, Kožuhar (oba Garešnica). CO ZAGREB: Šego (5), Koloper 2, Hrvatin 9, Duvnjak 9, Lazarov 3 (2), Špoljaric, Vori 4, Džomba 3, J. Valcic, Kopljar 4, Somic (1), Horvat 5 (2), T. Valcic 2, Balic. UMAG: Radulovic (1), Gudic 7, Sujoldžic 4, Vujic, Buvinic 2, Lakovic 1, Srebrnic (3), Rodik 1, Kolec 5, Stapar 2, Petric (7), Gregoric, Jurjevic 3. Sedmerci: CO Zagreb 5 (4), Umag -.

Uoci samo susreta rukometaše Umaga docekale su loše vijesti. Prema odluci disciplinskog suca Umažani su kažnjeni oduzimanjem šest bodova cime su zauzeli zadnje mjesto na tablici, sa bodom manje od Dubrave. U takvim okolnostima sudar protiv državnog prvaka bio je dodatno otežan umaškim rukometašima.- Naš klub je priznao krivnju i zasigurno ce odgovarati za svoje postupke. U takvim okolnostima bilo mi je teško pripremiti igru za današnji susret ali se zahvaljujem deckima na poštenoj i korektnoj igri. Ovo nije naš posao i svatko treba odgovarati za svoje postupke pa tako i naša uprava. Šteta za klub i naše navijace jer smo stvarali dobru ekipu i imali veliku podršku - naglasio je Jakša Boglic, trener rukometaša Umaga. Tako je umaške nade nakon ovakve odluke "na životu" ostavljala samo pobjeda protiv prvaka što se prema ocekivanjima pokazalo kao nemoguca misija. Rezultatska neizvjesnost na ovom susretu trajala je u prvih desetak minuta. Umaški rukometaši bolje su otvorili susret i golovima Koleca i Gudica održavali rezultatsku prednost (1:3, 2:4). Rukometaši Zagreba izjednacili su u šestoj minuti te u slijedecem napadu preko Vorija došli do vodstva od 7:6 kojeg nisu ispuštali do kraja. Krajnji rezultat ujedno i najveca prednost na ovome susretu. O revijalnom karakteru susreta govori i podatak o jedinom iskljucenju u 47. minuti. Na kraju su pehar za naslov prvaka rukometaši Zagreba dobili od predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, Sandija Šole.

Dok su rukometaši Zagreba slavili umaški su rukometaši proživljavali teške trenutke. Ivica Gudic zabio je sedam  pogodaka u ovom susretu i odigrao najbolju ulogu u umaškim redovima.- Totalno su nas razocarali ovi postupci uprave, pokazali smo da smo klapa na terenu i da zaslužujemo bolje tretmane. Nije nam bilo lako kad smo znali uoci susreta da nas samo pobjeda protiv Zagreba održava na teoretskim izgledima, ali smo ipak smogli snage i mislim da nismo razocarali ovu publiku. Moram na kraju iskoristiti priliku i zahvaliti se svim suigracima te posebice navijacima što su nas pratili u ovoj sezoni - zakljucio je Gudic.


Podijeli: Facebook Twiter