Croatia Cup: Kauboji tranzicijom slomili suparnika

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Hrvatski rukometaši uvjerljivom su pobjedom nad Makedonijom otvorili HEP Croatia Cup u prepunoj umaškoj dvorani. Ispunili su akteri ove lijepe predstave očekivanja publike dopadljivom igrom, a u dobrom dijelu glede dogovorenog zadovoljili su i stručne stožere. Dakako da i kod jednih i drugih ima prostora za unapređenje igre kojom će obje vrste pri novim iskušenjima nastojati prezentirati u još dojmljivijem činu.

U očekivanom dekoru odigran je uvodni susret turnira, na što su miljenici publike uzvratili početnim (3:0) vodstvom. Pogađali su Duvnjak te Slišković i Marić što su mnogobrojni simpatizeri "kauboja" pozdravili pljeskom. Na svoj prvi pogodak su reprezentativci Makedonije čekali do 6. minute kada je pogodio prvi topnik "žuto-crvenih" Kiril Lazarov. Tada se s tribina prolomio aplauz oveće skupine pristalica makedonske momčadi. Maštovitom igrom, ali i učinkovitošću u završnim akcijama Horvat i družina su povećavali prednosti.

Na isteku prve četvrtine bilo je 10:4 za nacionalnu vrstu Hrvatske. U tom dijelu se s četiri pogotka istaknuo Marino Marić koji je dio nepogrješiv nakon asistencija Duvnjaka i Karačića. Potonji je zatim načinio slalom kroz suparničku obranu te efektno pogodio mrežu. Vidjeli smo u 17. minuti novu bravuru Marića koji se vinuo kroz zrak na ubačenu loptu Duvnjaka, za novi odmak na - šest pogodaka (12:6).

Da rezultatska razlika nije bila veća u korist "kockastih" gostujuća vrsta ima zahvaliti iskusnom Kirilu Lazarovu. Do odlaska na odmor Hrvatska je u svom stilu s raspoloženim Horvatom držala već uobičajeni "raskorak", nakon dviju obrana Stevanovića, te isto toliko lopti koje su završile na okviru gola. 

Sva prijetnja makedonskih reprezentativaca završila je u 43. minuti kada su bili na tri gola zaostatka (21:18), no to kao da je bio znak za pojačanu učinkovitost hrvatskih rukometaša za visokih osam golova prednosti u konačnici susreta. Svoje prve golove upisali su Cindrić i Kovačević, a isto tako i mladi Vinkovčanin Tomislav Stojanović je u posljednjoj minuti svom premijernom nastupu za najbolju vrstu pridodao i jednu obranu.

Pljeskala je publika igračima jedne i druge reprezentacije, ali i oni gledateljstvu za ovaj ugođaj koji je uostalom svojstven Gradu rukometa. (Mijat GAVRAN)

Sportska dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 1000. Suci: Peter Brunovski i Vladomir Canda (oba Slovačka).

HRVATSKA: Ivić, Stevanović (9+0), Stojanović (1+0), Marić 5, Duvnjak 2, Stepančić 2, Mamić, Gojun, Horvat 7 (3), Karačić 3, Kozina, Tominec, Štrlek 1, Pavlović, Kovačević 1, Šebetić 2, Slišković 1, Cindrić 3.

MAKEDONIJA: Mitrevski (2+0), Ristovski (6+0), Manaskov, Kukoski 1, K. Lazarov 5 (3), Mitkov, Drogrishki, Taleski 3, Dimitrovski, Pribak 1, F. Lazarov 1, Georgievski, Ojleski 2, Kuzmanovski, Dimitrievski, Peshevski 6, Kosteski.

Sedmerci: Hrvatska 3 (3), Makedonija 3 (3). Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Makedonija 8 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter