Croatia Bike Week: Danas gitarijada, u subotu defile

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Croatia Bike Week u organizaciji moto kluba Twin Horn MC danas i sutra dolazi do svog vrhunca. Danas će se program u cijelosti održavati na Monumentima gdje u 17.30 kreće stunt show na kojem će akrobacije na motociklu izvoditi Dejan Špoljar, najbolji majstor stunt zanata u Hrvata. U 19 sati je Gitarijada na kojoj nastupaju redom Eho iz Pule, Sillycons i Nord iz Rijeke te dva karlovačka benda Eot i Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla. Na natječaj za sudjelovanje na CBW gitarijadi prijavilo se 18 bendova, a finaliste je odabrao stručni žiri u sastavu Eduard Kancelar, Edi Cukerić, Tatiana Giorgi i Tea Tidić. U 21.30 nastupa Twin Horn Band, u 23.30 The Second Hand Band, a zadnji na programu su Sister Soul & Blaxperts koji će početi svirati u jedan sat iza ponoći.

Subota je u znaku svirke, ali i moto defilea, koji će u 16 sati krenuti iz Monumenata prema gradu i to ulicama: Creska, 119. Brigade, Riva, Flaciusova, Arsenalska, Jeretova, Stoja, Uskočka, Lungomare, Valsaline, Veruda, Tommasinijeva, Mornarički trg, Arsenalska, Dobrilina, Laginjina, Giardini, Istarska, 43. istarske divizije, Cesta prekomorskih brigada, te se nakon obilaska grada Pule vraća natrag Državnom cestom prema Monumentima. Predviđeno trajanje defilea je 40 minuta, a regulacija prometa uspostavit će se u suradnji s prometnom policijom i redarima. Organizatori mole sudionike da se pridržavaju propisa te uputa redara i policije, a građanima koji žele pogledati defile preporučaju da ih sačekaju na Giardinima ili ispod Arene.

Prije defilea u 14 sati na Monumentima održat će se susret oldtimera, a u 17 sati na programu je stunt show Dejana Špoljara. Osim defilea cijeli program u subotu održavat će se na Monumentima, pa u 18 sati kreću moto igre a u 19 custom show. Živa svirka starta u 21 sat kada se na binu penje legenda rocka Vedran Božić koji će s Rock mastersima odati počast još jednoj legendi, Jimiju Hendrixu te predstaviti projekt Planet Hendrix. U 23 na Croatia Bike Week vraćaju se žestoki slavonski rockeri Opća opasnost. Nakon njih u 1 sat iza ponoći održat će se neizostavni sexy show, a u 1.30 prema kraju ovog 22. izdanja obradama Led Zeppelina publiku će odvesti bend Kula.

Ulaz te kampiranje besplatno je za sve motocikliste, a ostali će  izdvojiti 50 kuna. Ulaznica vrijedi za petak i subotu. Na Monumentima su osigurana parkirna mjesta za motocikle i automobile, a na ulazu će biti i taksi vozila. Tko želi, može doći brodom s gradske rive na Monumente. Mjesto polaska i dolaska broda bit će označeno natpisom na rivi ispred katedrale te na molu na lokaciji moto susreta. Brod kreće svaki puni sat u petak od 17 do subote u četiri, u subotu od 12 sati do nedjelje u 8. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter