Croatia Airlines: Tvrdnje sindikata nam jako štete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Croatia Airlines priopcio je danas da sindikati tvrdnjama o ugroženoj sigurnosti kompaniju guraju u propast te da je zbog današnjeg štrajka otkazano 51 posto letova nacionalnog zracnog prijevoznika.

Piloti su se požalili da imaju vrlo malo odmora izmedu letova te da ne žele ugrožavati putnike ni kompaniju.

Sigurnost je kljucna za uspješnost svake zrakoplovne kompanije, a Croatia Airlines nikad u svojoj povijesti nije zabilježio niti jedan ozbiljniji sigurnosni incident te najoštrije osuduje neutemeljene tvrdnje sindikata koje uzrokuju golemu neizravnu štetu kompaniji, kaže se u priopcenju.

Zrakoplovi danas prometuju prema posebnom redu letenja, a raspored je objavljen na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

U medunarodnom prometu putnicima su danas na raspolaganju povratni letovi iz Zagreba u Frankfurt, Muenchen, Bec, Zuerich, London, Sarajevo, Skoplje, Prištinu, Pariz, Kopenhagen i Amsterdam, te iz Splita u Frankfurt. U domacem redovitom prometu obavit ce se dva povratna leta izmedu Zagreba i Dubrovnika te je jedan povratni let Zagreb - Split. Putnici koji su trebali letjeti na izravnim medunarodnim letovima iz jadranskih zracnih luka u europska odredišta, do krajnjih ce odredišta biti prevezeni preko Zagreba cime ce im biti produljeno vrijeme putovanja.

Normalizaciju reda letenja uz eventualna manja kašnjenja ocekuju sutra poslije 6 sati, nakon završetka štrajka. U petak su otkazani samo jutarnji letovi Pula- Zadar - Zagreb i Skoplje - Zagreb. (Hina, GI)


Podijeli: Facebook Twiter