Croatia Airlines je profitabilna tvrtka

(G. MEHKEK/CROPIX)
(G. MEHKEK/CROPIX)

Hrvatska zrakoplovna kompanija Croatia Airlines u prošloj je godini ostvarila dobit, prvi put nakon 2007. godine, a i u 2014. očekuje se pozitivno poslovanje, izjavio je na susretu s novinarima u Dubrovniku predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko. Naglasio je da je pozitivno poslovanje rezultat dosljedne provedbe programa restrukturiranja te mjera racionalizacije poslovanja i ušteda.

Tako je, primjerice, Croatia Airlines prošle godine smanjio operativne troškove za 175,2 milijuna kuna, što je utjecalo na operativnu i neto dobit. Sve to, kaže Kučko, ukazuje da je Croatia Ailines usvojio poslovni mentalitet kakav imaju profitno orijentirane kompanije.

Završetak restrukturiranja najavljuje za kraj 2015. godine nakon čega slijede aktivnosti na "redefiniranju" flote odnosno stvaranja uvjeta za proširenje poslovanja uvođenjem dodatnih letova. Što se tiče eventualnog dovođenja strateškog partnera, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko smatra da bi trebalo izbjeći model koji su proveli srpski i češki avioprijevoznici, prema kojem je strateški partner došao do kontrolnog vlasničkog paketa, a potom izvlači uloženo iznajmljivanjem svojih zrakoplova tako preuzetim kompanijama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter