Cro Cop polugom pobijedio Suzukawu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mirko Filipović Cro Cop se nakon više od godinu dana vratio u svijet "slobodne borbe". Na Staru godinu je, na tradicionalnoj tokijskoj priredbi Inoki Bom-ba-ye, svladao japanskog hrvača Shinichija Suzukawu.

Filipović je uspio sve vrlo brzo riješiti i stići do slavlja praktički bez primljenog udarca. Suzukawa je krenuo letećim koljenom odmah na početku borbe, no pritom je dva puta ubo Mirka prstom u oko te je našem borcu trebala kratka pauza.

Time kao da ga je razljutio te je Cro Cop krenuo silovito - nakon tek nekoliko sekundi srušio je Suzukawu i vrlo brzo došao u dominantnu poziciju "full mount". Nakon što nije imao prostora dovršiti protivnika udarcima u parteru, iskoristio je priliku i sve završio polugom na ruci u manje od dvije minute.

Bila je to prva MMA pobjeda Mirka nakon dvije i pol godine i 28. u karijeri u ovome sportu, dok Suzukawa svoj MMA debi neće pamtiti po dobrome, jer nije pružio ozbiljniji otpor.

Borba je održana u Rygoku Sumo Areni, istoj onoj dvorani u kojoj je Cro Cop prije dva mjeseca svladao Amerikanca Randyja Blakea u osmini finala K-1 Grand Prixa.

Inače, Suzukawa je odlučio napraviti i mali show nakon meča te je nakon ustajanja s poda tražio nastavak obračuna, no to je vjerojatno nešto što je "pokupio" u kečerskim vodama pa njegovi treneri nisu dozvolili da se situacija dodatno zakomplicira.

Spomenimo da je iza hrvatskog gladijatora uspješna 2012., u kojoj je ubilježio četiri pobjede u četiri nastupa, ali prethodne tri borbe bile su u kickboxingu protiv Novozelanđanina Rayja Sefa, Španjolca Lorena Jorgea i Amerikanca Randyja Blakea.

Cro Cop se šesti put u MMA-u borio na Staru godinu. Dosad je ostvario pet pobjeda (Nagata, Fujita, Randleman, Choi Hong-man i sada Suzukawa), a jednom je poražen (Hunt). (D. S./Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter