Cro Cop osvojio K-1 pojas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski borac Mirko Filipović "Cro Cop" prvi put u karijeri osvojio je K-1 World Grand Prix pobijedivši u finalu u zagrebačkoj Areni Ismaela Londta iz Surinama.

Pred 15.000 gledatelja 38-godišnji Filipović je na završnom turniru K-1 12-godina mlađeg protivnika svladao jednoglasnom odlukom sudaca. Hrvatski borac je odmah na početku druge runde udarcem lijeve noge u glavu srušio protivnika. Londta je u trećoj rundi krenuo odlučnije na Filipovića, no hrvatski borac je uspio odbiti sve napade i pobjednički završiti turnir.

Nakon proglašenja pobjednika Filipović se zahvalio publici na podršci i rekao kako mu se ispunio dječački san.

"Ovo je kruna moje karijere. Došao sam kao otpisan, a odlazim kao pobjednik", kazao je, zahvalivši se svom timu s kojim se mjesecima pripremao za zagrebački turnir.

Filipović je do finala svladao Amerikanca Jarrella Millera i Ukrajinca Pavela Žuravljeva.

Londta je u završnu borbu ušao svladavši Egipćanina Hesdy Gerges te Dževada Poturka iz Bosne i Hercegovine koji je u polufinalnu borbu ušao umjesto ozlijeđenog Marokanca Badr Harija. Hari je slavio u četvrtfinalu, ali je slomio stopalo i nije mogao nastaviti turnir.

Filipoviću je ovo drugi put u karijeri da se uspio plasirati u finale završnog K-1 turnira, prvi put je do finala stigao prije više od 13 godina kada je izgubio od Nizozemca Ernesta Hoosta.

U zagrebačkoj Areni Filipovića su, među ostalim, došli gledati Goran Ivanišević, Mario Mandžukić i Igor Štimac koji su dijelili pehare pobjednicima drugih borbi.

Filipović je drugi hrvatski borac koji je osvojio K-1 turnir. Prije 20 godina to je uspjelo Branku Cikatiću. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter