Cyro Baptista stiže u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu festivala Jazzbina Pula Jazz ce 12. svibnja u Domu hrvatskih branitelja nastupiti Cyro Baptista's Banquet Of The Spirits, a 22. svibnja dolazi Power Trio koji ce nastupiti u caffe baru Cabahia. Pored toga, organizator je najavio i nove ljetne dogadaje na ovom dugovjecnom jazz festivalu.

Banquet Of The Spirits novi je kvartet vrsnog udaraljkaša Cyra Baptiste, brazilskog umjetnika s adresom u New Yorku, koji je nastupao s brojnim glazbenicima - od Herbiea Hancocka i Yo-Yo Maa do Laurie Anderson. Baptistin novi band, koji cemo uskoro vidjeti u Puli, utjelovljuje filozofiju antropofagije, brazilskog kulturnog pokreta iz 1920-ih. Objašnjava se da je njihova glazba "proizvod svih zvukova koje su zajedno konzumirali tijekom godina; neke od njih su probavili, druge odbacili, nakon cega je bilo teško razaznati što pripada kojoj zemlji, kulturi ili religiji".

Power Trio je pak ekipa ciji su clanovi vec jednom ili više puta gostovali u Puli. Trio predvodi bubnjar Marko ?ordevic Sveti, a s njim sviraju pijanist Vasil Hadžimanov, kojem ce ovo biti treci nastup u Puli u nekoliko mjeseci, te gitarist Branko Trijic, izmedu ostalog clan Hadžimanovljevog benda. Nastupit ce na terasi Cabahije, što ce biti prvi nastup nakon što je ovaj kafic, u kojem su se redovito održavali koncerti Jazzbine, stradao u požaru sredinom lipnja prošle godine.

Nakon ova dva nastupa iduci koncert na Jazzbini na redu je 15. srpnja, kada dolazi Chris Jarret Four Free, koji ce svirati u Domu hrvatskih branitelja.


Podijeli: Facebook Twiter