Crnohumorna priča o tri policajca

Boro Stjepanović i Luka Juričić na snimanju u Draguću (M. RIMANIĆ)
Boro Stjepanović i Luka Juričić na snimanju u Draguću (M. RIMANIĆ)

Draguć, poznat i kao "istarski Hoolywood" ovih je dana ugostio još jednu filmsku ekipu. Ondje Danilo Lola Ilić filmski redatelj iz Pule u produkciji MedVid produkcije snima pilot epizode mini serije koja će na jesen biti predstavljena TV kućama. Lola Ilić je redatelj i  autor scenarija za mini seriju koja je nastala prema ideji Luke Juričića koji je i jedan od glumaca u njoj.

Kako opravdati posao

"Uz njega tu su Boro Stjepanović, Nada Rocco, Barbara Rocco i drugi koji su tu da nam pomognu, da taj pilot napravimo najbolje što možemo, i da nakon toga vidimo hoće li serija saživjeti", kaže Lola Ilić. Na pitanje o čemu se u seriji radi kratko dodaje da je to priča "o tri policajca koji žive i rade u jednom malom mirnom mjestu. Njima je ondje fantastično lijepo, stiže državna plaća, a posla nikakvog, sve dok ne dobiju depešu kako će dobiti prekomandu jer se njihova postaja ukida, budući da nema potrebe da postoji kad nema posla. Na želeći napustiti lagodan život oni krenu u vlastite akcije kako bi opravdali postojanje svoje policijske postaje." O kakvim se akcijama radi, redatelj ne želi otkriti, već to prepušta znatiželji gledatelja. Napomenuo je tek da se radi o crnohumornoj seriji.

"Već postoje neki kontakti s TV kućama u Hrvatskoj i Srbiji, a plan nam je da za ovu jesen pripremimo pilot epizodu i vidimo kako će biti prihvaćena", kaže Lola Ilić. Za Draguć ima samo riječi hvale: "Tu je fantastično, svi nam pomažu, a načelnik općine Cerovlje Emil Daus uvijek nam je spreman priskočiti upomoć, ako nam nešto treba".

U Draguću je sve slikovito

Odluka da se snima u Draguću pala je kada se razvila ideja i kada se počelo tražiti mjesto radnje. Ekipa je tada napravila "đir" po Istri i odmah pod obilasku Draguća zaljubila se u gradić. "Kada smo vidjeli kako se ta cesta otvara prema gradu, taj zvonik i gradić na brdu. Sve je to vrlo slikovito. Tako je pala odluka da se snima u Draguću", kaže Lola Ilić nadajući se na kraju sve dobro završiti i kako će gledatelji imati prigode uživati u akcijama dokonih policajaca koji se pribojavaju izgubiti lagodan život. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter