Crnogorski tandem u pulskom napadu

Filip Kasalica (M. ANGELINI)
Filip Kasalica (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 već su bili odradili pet kola tekuće prvenstvene sezone kad je na "Drosinu" stigao Filip Kasalica, netom pred gostovanje kod Zagreba. U Kranjčevićevoj ulici Paminjo nije koristio usluge 26-godišnjeg crnogorskog napadača koji je tako debitirao na domaćem ogledu protiv Dinama, kad je u 82. minuti zamijenio sunarodnjaka Stefana Nikolića. Sličan scenarij bio je i na dvoboju na Parku mladeži, samo je minutaža bila drugačije raspoređena te je Nikolić dobio prvih 45 minuta, a Kasalica drugih. Uslijedio je susjedski derbi koji je Nikolić preskočio zbog ozljede, pa je Kasalica svih 90 minuta proveo u vršku napada te bi nedjeljno gostovanje u Koprivnici napokon trebalo spojiti ovaj ofenzivni dvojac.

- Kad sam došao u Pulu iza mene je bio period od dva-tri mjeseca bez odigrane utakmice i želio sam odmah istrčati na teren, ali sad kad pogledam iz ove perspektive mogu se samo zahvaliti stručnom stožeru što me polako uvodio u trenažni proces, pripremao i nakon 40-ak dana koliko sam već ovdje mislim da sam dostigao zadovoljavajući nivo fizičke spreme te mogu reći da sam spreman za 90 minuta. Potvrdio sam to protiv Rijeke, a sad se nadam da će iz utakmice u utakmicu i moje predstave biti sve bolje - rekao je Filip Kasalica, napadač Istre 1961. - Što se tiče činjenice da bih u nedjelju po prvi put trebao zaigrati u napadu s Nikolićem, jedino što mogu reći je da se nadam da će to dobro funkcionirati.

"Farmaceute" su Puljani na otvaranju sezone rezultatom 3:1 svladali na "Drosini".

- Iskreno, Slaven Belupo mi je poprilična nepoznanica. Prošle sezone sam ih još nešto malo i pratio kad je za njih igrao moj prijatelj Marko Mirić, ove niti toliko, ne poznajem niti jednog igrača, niti sam protiv nekog od njih ikad igrao i jedino što znam o njima je ono što nam je "šef" otkrio u pripremi utakmice. Bodove moramo tražiti u utakmicama s klubovima koji su nam blizu po kvaliteti, a to je definitivno Slaven Belupo. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter