Crnilo zavladalo pulskom špicom

Minnie kao modni dodatak
Minnie kao modni dodatak

Crno nam se piše. Bolje je ne gledati TV niti Slavka Linića dok nam, škrgućući zubima, objašnjava da poreza na imovinu neće biti od 1. siječnja, nego od 1. travnja. Ukoliko to nije prvoaprilska šala.

S porezom ili bez njega, situacija u državi je loša, a bit će još gora. Da sam Damir Kajin, sada bih iz rukava prosula podatke o padu BDP-a, rastu nezaposlenosti, poskupljenju energenata, srozavanju rejtinga. No, nemam pri ruci tefter u koji sam upisala sve te zloguke brojke, ali brojke i nisu bitne ako znamo da sutra, a ni preksutra, neće biti bolje. Jednom smo čekali u redu za kavu, vozili par-nepar, ali još nismo bili u redu za kruh. Pa smo sretni zbog toga.

Crnilo u državi kao da se preslikalo na pulsku špicu. Iz vedrog šarenila Puležani su odjednom uskočili u veliko crnilo. Crne su jakne, crni su kaputi, crne su cipele. Monotoniju eventualno razbija pokoji dodatak. Crno plus plave čarape. Crno plus Minnie. Od tolike količine crnila može vam se zamračiti pred očima, a onda kao melem dobro dođe momak u trenirci koji šeće sa svojim najboljim prijateljima. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ/Snimili Manuel ANGELINI i Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter