Crni vikend na istarskim prometnicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom produženog vikenda je na području Policijske uprave istarske evidentirano je 13 prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s poginulim osobama, tri prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama i 8 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

U navedenim prometnim nesrećama 2 su osobe smrtno stradale, 1 osoba teško, a 3 osobe lakše ozlijeđene.

Najčešća greška kod prometnih nesreća je bila neprilagođena brzina, koja je uzrokovala čak šest prometnih nesreća.

Zbog prometnih prekršaja pulska i rovinjska policija su od 3. do 6. siječnja prijavile pet osoba koje su zbog opasnosti da će nastaviti s prekršajima odvedene u postaju sve do odvođenja pred suce za prekršaje.

Tako je 3. siječnja u pulskoj policijskoj postaji završio  25-godišnjak područja Umaga koji je kod Vodnjana oko 13.30 sati zaustavljen zbog prebrze vožnje. S njim je u vozilu na mjestu suvozača bio i 21-godišnjak s umaškog područja a nakon što je zaustavio vozilo i izašao iz njega 25-godišnjak je pokušao pobjeći policiji. Policijski službenici su ga ubrzo sustigli i doveli u prostorije policijske postaje, gdje je 25-godišnjak zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan do dovođenja na prekršajni sud.

Sutradan navečer u postaji je završio 26-godišnji Puljanin. On je zaustavljen u Puli za upravljačem Lancie na raskrižju ulica Prekomorskih brigada i Marsovo polje te je utvrđeno da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ali i pod utjecajem alkohola od 0,90 g/kg.

Istog dana oko 23.55 sati na Trgu Republike u Puli zaustavljen je automobil Renault Megane, pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak iz Pule. Provedenim nadzorom utvrđeno je da mladić upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

U nedjelju oko 00.35 sati zaustavljen je maloljetni hrvatski državljanin koji je upravljao automobilom Volkswagen Passat, pulskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje pa je i on odveden u postaju.

U ponedjeljak oko 22.10 sati u Ulici Braće Božić u Rovinju, policija je zaustavila automobil Ford Fiesta, pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak iz mjesta Gudinci. Provjerom je utvrđeno da automobilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,03 g/kg. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje.

Ukupno je proteklog vikenda kontrolirano 566 sudionika u prometu, kojom prilikom je utvrđeno 223 prometnih prekršaja, i to 87 prekršaja zbog nepropisna brzina, zatim 15 nepropisnih pretjecanja, 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 31 vozača zatečeno je da ne koriste sigurnosni pojas, troje ih je pak nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje.

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 17 vozača i 7 vozila. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter