Crni vikend: Dva poginula motociklista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitski policajac Šime Buzov poginuo je u petak poslijepodne u padu s motocikla na Jadranskoj magistrali dok se vozio na natjecanje u spretnoj vožnji policijskih motociklista iz cijele Hrvatske, izvijestio je MUP.

Buzov, policajac iz splitske postaje prometne policije, stradao je u 16.25 sati, izgubivši nadzor nad motociklom kojim se kretao državnom cestom D8 na dionici Rovanjska-Starigrad.

"Stradali policajac je putovao na natjecanje u spretnoj vožnji policijskih motociklista iz cijele Hrvatske, koje se uoči Dana policije održava u Puli. Policijski službenici sudionici natjecanja odlučili su ipak održati natjecanje u čast pokojnom kolegi Šimi", priopćio je MUP.

Na dan pogibije Buzov dobio je zahvalnicu v.d. načelnika splitsko-dalmatinske policije Marka Srdarevića. "Zahvalnica mu je dodijeljena jer je iskazanom samoinicijativnošću, profesionalnošću i dodatnim osobnim angažmanom postigao iznimne rezultate u radu te je na taj način značajno doprinijeo podizanju razine kvalitete policijskog posla i ugleda policije u cjelini", stoji u priopćenju

U Rijeci poginuo 40-godišnji motociklist

Još jednqa tragedija dogodila se u petak - četrdesetogodišnji riječki motociklist D. N. proginuo je u prometnoj nesreći u Rijeci, prilikom pada s motocikla koji je udario u zaštitnu ogradu, izvijestila je jutros primorsko-goranska policija.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22 sati, kada je D.N. (1974.), vozeći „yamahu“ riječkih registracija državnom cestom koja spaja istočni dio riječke obilaznice i riječku luku, u zavoju udario u zaštitnu ogradu.

Pri tome je pao s motocikla, koji je nastavio klizati.

Četrdesetogodišnji motociklist je od zadobivenih ozljeda umro na mjestu nesreće, naveli su iz policije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter